Как да привлечем пари в дома си с фън шуй

Kак да привлечеш пари, здраве и късмет в дома си без мантри, молитви и ритуали

Ако сте си задавали въпросът „Как да изкарам пари?“, ето и отговорът на този въпрос:

Фън шуй: освободи енергиите към късмета

Как да привлечете в дома си късмета и благополучието, без да е необходимо да правите определени ритуали за привличане на пари ? Премахнете всички бариери по пътя на положителната енергия ци и създайте хармонична атмосфера още на влизане в жилището, категорични са експертите по фън шуй.

„Устата на дома”. Така китайците наричат входната врата. Неблагоприятно е, ако се разполага в подножието на стълби или до асансьор. Тогава прагът трябва да се повдигне с 1-2 см за негативната енергия това е достатъчна преграда. Ако вратата „гледа” към стълбище, късметът и парите няма да се задържат дълго в дома. Окачете над входа кръгло или осмоъгълно огледало, което да „отразява” негативния поток и финансовото благополучие бързо ще се възстанови.

Да бъде светлина! За привличане на позитивната енергия ци ярко осветете пространството пред и зад вратата. Слабите крушки и тъмни места способстват застоя на ци и натрупването на негативна енергия. Най-добре окачете две лампи точно над входната врата.

Да вдигнем бариерата. Тесните пространства „задушават” късмета. Затова малкото антре иска минимум мебели и в никакъв случай срещу входа. Рафтове и стелажи са допустими само в т.нар. „ ъгъл на помощниците” (вдясно от входната врата). Тук може да грейнат оригинална стойка за чадъри или саморъчно изработена закачалка.

Монетка за късмет. Под килимчето в антрето скрийте три китайски монети с отвори в средата, нанизани на червена панделка. Това е мощен талисман за привличане на щастие и благополучие в дома. Но в крайна сметка може да използвате и каквито монети имате подръка.

Ин и Ян. В дизайна на антрето трябва да спазвате баланс между мъжкото начало ян и женското ин. Светлите помещения с прозорци оформяйте в пастелни тонове, а светлината да бъде мека. И обратно, в тъмното антре се приветстват интензивни оттенъци и ярки осветителни тела.

Насочваме енергията. Ако погледът на влизащия опира в стената (в Г-образното антре) то и позитивната енергия среща бариера и не може да проникне в останалите помещения. За да избегнете това, променете дизайна на антрето и украсете коридора със огледало, картини или снимки.

Дългият коридор също е „проблемен” потокът ци се разпада по пътя, не успявайки да се разпространи във всички стаи. За насочване на енергията ще помогнат няколко огледала отраженията трябва да създадат ефект на „вълна”. Затова не ги разполагайте едно срещу друго.

Нагоре по стълбата. Ако срещу входа е разположено стълбище, енергията ци не се задържа на първия етаж, а „литва” направо към втория. За равномерно разпределяне на енергийния поток над стълбището окачете чанове. Същата функция изпълняват и стайните растения, но този вариант подхожда само за антре с прозорци.

Нищо лично. Личният живот трябва да остава неприкосновен. Затова е желтелно от антрето да не се виждат спалнята или детската стая. Отвлечете вниманието на посетителите с предмети от декора голяма ваза или интересен лампион.

Костенурката: символ за привличане на късмет и благоденствие

Костенурката е един от най-чудесните талисмани, които трябва да присъстват във всеки дом. Доверете се на Фън Шуй, където това симпатично животинче е сред най-важните символи. Вижте повече за тайните, скрити под костенурковата черупка:

Какво означава?

Костенурката е символ на упоритото движение напред. Този талисман е призван да донесе в дома късмет и благополучие. Помага за решаване на проблемите и постигане на целите, привлича богатството.
Костенурката предпазва най-вече главата на семейството. Нейната здрава и твърда черупка олицетворява стабилност и надеждност. Затова този, който притежава костенурка, винаги ще бъде защитен. И още според Фън Шуй тя е олицетворение на труда, който бива възнаграден. За най-благоприятен талисман се смята черната костенурка. Тя е пазителка на Севера, затова и експертите съветват домашният офис да се разположи в тази част на жилището.

Материал за талисмана

Ако искате да постигнете големи успехи в работата си, трябва да се снабдите с метална костенурка, най-добре посребрена или позлатена. Керамичната фигурка също помага за кариерата, дарява с мъдрост и привлича паричния поток. Впрочем същата функция изпълнява и меката играчка във вид на костенурка.
Разбира се, безценен талисман е истинската, жива костенурка, както сухоземна, така и водна. Още по-лесен начин е да изрежете снимка на костенурка от списание. Върху черупката нарисувайте триъгълник в син цвят, символизиращ водата, и залепете своя фотография. Готовата картинка окачете в офиса (на север) над нивото на очите. Това означава, че и костенурката ще ви „издига” нагоре. Остава ви само да се концентрирате върху мечтата си, останалото ще свърши талисманът. Не забравяйте, че костенурките обичат самотата, така че ви е достатъчна само една фигурка.

Активиране на талисмана

Всъщност костенурката няма нужда от специално активиране или специални ригуали, но малко „засилване” на енергията й няма да бъде излишно. Редом с нея поставете малък съд с вода. Или пък живо растение. В природата костенурката живее във водата или сред тревите, така че и двата символа действат благотворно върху силата на талисмана.

Легенда за костенурката

На Изток някога са вярвали, че целият свят се крепи върху гърба на костенурка, обитаваща Световния океан. Още една легенда разказват индийците. Преди много векове огромни великани се опълчили на боговете, но в последвалата битка били разгромени. Бягайки от бойното поле, те захвърлили щитовете си на земята, а от тях „поникнали” глави, крачета и опашки. Така се появили костенурките. А друго поверие се е родило в Китай. Там разказват, че Небесният храм в Пекин (от него са останали само дървени колони) стои върху гърбовете на огромни костенурки. Те имат особена дарба да защитават дървото от гниене. И отново китайците смятат, че костенурката е способна да живее над 300 години без да се храни.

История на костенурката

От далечни времена китайците отделяли голямо внимание на това странно, благородно животно. Те гадаели бъдещето по черупката, или пък я използвали за изготвяне на лечебни настойки. Това уважително отношение се трансформирало в убеждението, че костенурката е символ на Вселената. Горната част на черупката символизира положителната енергия ян, а долната отрицателната енерия ин. Така че в костенурката хармонично се съчетават и двете. И още китайците я наричат „Черния воин”, истинско олицетворение на жизнената сила. Костенурката е търпелива и последователна, без да бърза, постига целите си. Всички тези качества се проявяват и в нейния притежател.

Драконо-костенурка

И накрая, поглед към още един талисман: драконо-костенурката. Това митично животно с глава на дракон и тяло на костенурка било призвано да защитава хората от злия китайски владетел на име Тай Суй. Ако ви подарят този символ, трябва да го сложите с глава на запад, тъй като тиранинът „живее” там. Това ще ви избави от неприятности и проблеми!

Ваза на богатството: „лепи“ парите и късмета

Вазата е същински символ на хармонията и спокойствието във фън шуй. Неслучайно на китайски думата „ваза“ звучи като „пин“, което означава „мир“.

Следвайки принципите на това ненадминато и интересно изкуство за хармония в дома, може да създадете своя собствена „ваза на богатството“. За целта може да използвате обикновено изделие от порцелан, керамика, кристал или метал единственото условие е да има широко гърло, преминаващо в тясна шийка и широко дъно.

Символиката на тази форма е, че веднъж промушило се през гърлото, богатството ще остане завинаги вътре. Напълнете вазичката с монети или банкноти, цветни камъчета, имитиращи скъпоценни камъни, или пък снимки на красиви домове и модерни автомобили въобще всичко, което свързвате с богатството и просперитета. Парите обичат движението, така че в края на годината похарчете част от паричките или просто ги подарете (те със сигурност ще се върнат при вас).

Ако пък използвате вазата по предназначение пълна със сезонни цветя, в дома ви ще цари семейно щастие. Букетът може да се допълни със стебла от бамбук или борови клонки, символизиращи дълголетието. Свежите цветя не бива да се държат в спалнята. Затова пък там може да има скъпи, висококачествени цветя от коприна.

Чудесна придобивка е вазата, украсена с дракони символ на благополучието и парите. А тази с рисунки на годишни времена (например снежинки или есенни листа) внася хармония в дома, продължаваща през цялата година. Вазата с изображение на птица-феникс дарява здраве и благополучие на цялото семейство.

Естествено, не е нужно да разчитате само на китайските символи. За да създадете позитивна енергия в дома си, може да използвате всичко, което според вас символизира парите и златото. Ако искате да активирате символиката на фън шуй, без да превръщате дома си в магазин за китайски стоки, може да използвате красиви кутийки, пълни с кристали и стъклени камъчета.

Същата задача изпълняват и кристалните чаши, в които блещукат цветни стъкълца, напомнящи за скъпоценни камъни бляскави диаманти, кървавочервени рубини, искрящо зелени изумруди. Освен всичко друго, те са великолепна украса за интериора.

И накрая керамичната ваза способства за любовта и разбирателството в семейството, а кристалната е магнит за парите (особено, ако я разположите в северозападната или западна част на дома).

Вижте още по темата „Фън шуй“ за дома и градината на: http://hrisart.com/blog/harmonichen-dom-i-gradina/

Добър подарък ли е спалното бельо?

Добър подарък ли е спалното бельо?

Много хора се колебаят в избора си дали спалните комплекти са удачен избор за подарък. Тази статия има за цел да отговори на въпроса защо спалното бельо е един от най-добрите варианти за подарък.

За подарък за Нова година или 8 март са идеални сатенените комплект от типа „Роза на любовта” или „Кремави лотоси”.

Преди да се вземе решение да се подари на любим човек или приятел красив комплект спално бельо, е добре да се вземат предвид някои фактори:

Размерът на матрака е един от основните критерии в този аспект. Без да се знаят точните параметри на леглото, не бива да се купува, докато не се уточни размера. От друга страна, ако идеята е да се подарят одеяло и възглавница, които са само един размер, не е проблем. Ето защо, когато се подарява, например, на млада двойка подаръчен комплект с практични или декоративни аксесоари за легло като кувертюра или шалте с декоративни възглавнички, може да се избере модел, който е в универсален размер.завивки за спалня

Друг важен критерий е материалът. В наши дни, на пазара се предлага текстил в широка гама от варианти, където заедно с естествените материи се предлагат и многофункционални и приятни на допир синтетични смесени тъкани. Специалистите съветват, че ако бюджета позволява все пак за подарък е по-добре да се заложи на набор от естествени материи като жакард, сатен или коприна. Например, комплектите от жакард с класически модел от типа „Златното руно” е идеален за подарък и всяко младо семейство би му се радвало от сърце.

Следващият критерий, с който е добре да се съобрази човек е цвета. Най-добрият вариант, разбира се, е комплектът да бъде в неутрални цветове, особено ако не се знае точно какво предпочитание имат хората, за които се купува. Препоръчително е да се разбере най-малко какво бельо предпочита лицето, за което е предназначено – едноцветно или двуцветно, както и с или без украса. Ако е необходимо, изберете комплект в плътен цвят от типа „Изумруден лукс” или класически комплект с декоративни елементи от типа „Антично сребро”.

Важно е да се вземе предвид възрастта на хората, за които е предназначено бельото, както и предпочитанията им в интериора. Например, младите жени, със сигурност биха се зарадвали на копринено бельо с необичаен модел от типа „Дива пантера” или „Нощен тигър”.

Източник: https://spalno-belyo.com/

 

10 идеи за декорация за градината

10 идеи за декорация за градината

Това малко любимо местенце, намиращо се в дома на почти всеки от нас, наречено градина, често се явява като един магичен свят, в който забравяме поне за малко за проблемите си и се чувстваме отпочинали и щастливи. Но за да постигнем тази душевна хармония, е необходимо да полагаме известни усилия и труд. Именно затова ще ви представим 10 интересни идеи за декорация на вашата градина.

Няколко малки шарени плочки по стълбите ще обновят иначе захабения и скучен вид на стълбите, по които се изкачвате всеки ден. За да не се получи прекалено кичозен ефект, ви съветваме да залепите плочките само отстрани и отдолу на стъпалата.

С помощта на няколко обикновени шишета от стъкло може да създадете истинска симфония от мелодии във вашата градина. За целта просто ги завържете за гърлата и след това ги закачете някъде.

Ако искате да внесете ударна доза радост както за децата, така и за възрастните, изключително интересна идея е да изработите цветарник във формата на костенурка. Нуждаете се единствено от стари гуми, и малко боя в свежи и ярки тонове.

Ако разполагате с колело на каруца, то веднага може да го превърнете в хитра декорация за градината. Лакирайте го и насадете цветя между преградите му, и ще възхитите от невероятния резултат.

Освен за строежите, бетонните блокчета са особено полезни също така и за всеки двор. С тяхна помощ може да изградите кресло за отдих, а в дупките му отстрани да си слагате инструменти и вестници.

Досадните коркови тапи могат да се превърнат в полезни материали за изработката на миниатюрни саксии. Използвайте тирбушон и пробийте средата им, а след това я напълнете с пръст и засадете там цветя.

Не изхвърляйте похабените си лъжици, тъй като няма да повярвате какви страхотни закачалки могат да станат от тях. За целта просто изкривете дръжките им и ги заковете за стената. Ще получите здрави, стабилни и авангардни закачалки за всичко, което пожелаете.

Ретро чайниците са отлична идея за създаване на шикозни саксии във въздуха. Просто пробийте дъното им и ги боядисайте по свое предпочитание.

Старите камиончета на детето ви с лекота могат да бъдат преобразени в нестандартни саксии за цветя. Съветваме ви да засадите ниски и малки растения там.

Ако искате да се разхождате по кокетна алея в градината, са ви необходими само няколко нарязани на шайби пънчета, които да вградите в земята. После ще ни благодарите!

Още идеи за дома и градината може да намерите на сайта http://hrisart.com/

Идеи за обзавеждане на детска стая [ цветове, декорация, тапети, мебели ]

Идеи за обзавеждане на детска стая [ цветове, декорация, тапети, мебели ]

Какви цветове цветове да изберем за детска стая?

Детето е най-яркото събитие във вашия живот! Неговият глас е най-звънкият, очите – най-ясните, а смехът – най-радостен! И когато започнете да се занимавате с оформлението на детската стая естествено ви се иска да изразите своето щастие в цветовете.

Първата Ви идея може да клони към тъмносин таван, жълт под и червени стени,

защото тези цветове според знаменития психолог и цветотерапевт Макс Лушър, въздействат най-положително върху психиката. И сигурно е точно така, но с известна мярка.

В момента е ултрамодерно съчетанието черно и червено,

и ако цялото жилище е оформено в тези цветове вероятно няма да направите изключение за детската стая. Това е доста емоционален избор и определено прави впечатление, но съгласете се, че модата идва и отминава, емоциите отлежават, а на детето ще се наложи да живее в черно-червена обстановка до следващия ремонт.

Избирайки цветова гама за помещението, в което ще отглеждате малкото съкровище, се спрете на възможно най-светли оттенъци.

Ярките цветове

Сочните и ярки нюанси имат свойството да изморяват окото и дори предизвикват раздразнение. Така например лилавото може да предизвика спад на настроението, а в комбинация с кафяво просто довежда до депресия.

Прекалено ярки цветове за интериор на детска стая

Така например комбинацията яркосиньо с жълто или червено-зелено могат да предизвикат емоционална нестабилност у детето.

Голямото пространство в слънчогледово жълто действа възбуждащо

и дразнещо, колкото и симпатичен да изглежда този цвят в миниатюра.

Баланс в цветовете

Но ако търсите точно такова съчетание или безкрайно много харесвате лилавото, изберете много светъл нюанс и комбинирайте с бледо кафеникаво. Избягвайте провокативни съчетания, в които и двата цвята са интензивни.

Стая в лилаво и жълто
Перфектен баланс между ярки цветове и основни тонове

Стая в тревисто зелено

Огнено червено и тревисто зелено са прекрасни цветове за аксесоари като възглавнички или вази, но действат потискащо като основни цветове в интериора. Ярките цветове изглеждат позитивно и тонизиращо само в малки дози.

Детска стая в тревисто зелено
Идеално съчетание на тревисто зелено и бяло

Детска стая в пастелени тонове

Затова е за предпочитане да оформите детската стая в пастелни оттенъци – бледо зелено, небесносиньо и нежно розово, кремаво, бежово, и да я напълните с най-ярките и пъстри играчки, които да създават настроение и радват малкия сладур!

Идеи за интериор на детска стая в пастелени тонове
Идеи за интериор на детска стая в пастелени тонове

Идеи за обзавеждане и дизайн на кухня

Идеи за обзавеждане и дизайн на кухня

Идеи за малка кухня

Искате да посрещате гости, забърквате ястия или похапвате с апетит в стилна и модерна кухня? Не случайно я наричат сърцето на дома. Та нали трябва да бъде най-топлата, весела и любима стая. Нашите 5 идеи ще ви помогнат да я направите точно такава!

Разноцветно осветление

Най-яркият тренд в кухненското обзавеждане този сезон. LED осветлението е доста икономично, освен че създава атмосфера на елегантен и изискан нощен клуб! С негова помощ може да създадете ярки акценти и обедините отделни елементи в хармоничен стилен интериор.

осветление за кухня
Осветлението придава друга атмосфера на помещението, експериментирайте!

Ярка мебел

Смело експериментирайте с цветовете на обзавеждането, защото е известна ползата от цветотерапията за душевното здраве и равновесие. На мода са кухненските гарнитури с разноцветни фасади, напомнящи за детски кубчета с огромни размери, кухненските фотопанели, поразяващи със сочни цветове и натурални изображения и столовете във всички краски на дъгата. Повече цвят – повече радост!

Кухня с ярки мебели
Интересни интериори за кухня в стил Поп арт

Арт хладилник

Снежнобелите хладилници отдавна не са актуални. Хот тренд са сложните декорации и интензивни цветове. Повечето фирми вече са включили в арсенала си най-различни по цвят хладилници от бледо розово до сигнално жълто или декорирани с известни символи като Айфеловата кула или британския флаг. По-икономичният вариант е декоративното фолио, което може да превърне хладилника в аквариум или слънчогледово поле – решавате вие.

Свежи аксесоари и техника

Кухненските атрибути се превърнаха в изпитателно поле за фантазията на дизайнерите. Инструменти за готвене, рендета и сита, миксери, блендери и тостери могат – и трябва – да бъдат ефектни и жизнерадостни. Бъркалки и лопатки с идеална форма и разноцветни дръжки, панери за хляб, напомнящи за НЛО, ръкохватки от ярък каучук – чувството за хумор, с което са създавани тези аксесоари заслужава горещи аплодисменти.

Необикновена посуда

„Смачканият” порцелан, който прилича на сдъвкана хартия, чинии, украсени с един размах на четката и напомнящи за палитра на художник, вази във формата на истинско сърце, „дантелена” посуда от хромирана стомана – съвременните технологии дават живот и на най-причудливите дизайнерски фантазии. Необичайният изискан порцелан може да се превърне в централно украшение на кухнята, ако го поставите на стъклен рафт с ефектно осветление.

Вижте още идеи за кухни в нашата галерия

След всичко това кухнята ви със сигурност ще бъде изпълнена с живот и усмивки, и единственото, което й трябва е топлината на семейното огнище!