Рецепта за картофени палачинки

Рецепта за картофени палачинки

От картофи – палачинки. Вкусна изненада за весело разнообразие

Всеки знае поне една лесна рецепта с картофи: пържени, печени, на салата, чорба или в гювеч.

Но какво ще кажете за нещо елегантно, изискано, шик, апетитно и любимо като… палачинка!

Картофената палачинка може да се превърне в чара на трапезата, тайната й любов, неудържимата й страст.

И всичко това – с два три картофа, малко брашно и яйца.

Уверяваме ви, че златистата коричка и разпалващият фантазията аромат могат „от раз“ да вземат ума на всеки гост. Също като влюбването.

Необходими продукти:

4 средни картофа (задължително сурови)
2 яйца
3 суп. лъж. брашно
копър
сол
чесън

Начин на приготвяне:

Картофите се смилат с месомелачка и се изцеждат. Добавят се яйцата, брашното и подправките. Палачинките се оформят с лъжица (не по-дебели от 1 см). Пекат се на 220 градуса в намаслена тава – по 7-8 минути всяка страна. Като се извадят, се мажат с масло. Поднасят се топли.