маска с шоколад

Да сме красиви с мед и шоколад

Чудодейни рецепти за вечна младост няма, но това как изглеждаме зависи от грижите, които полагаме за себе си. Съществуват много начини, с които можем да поддържаме тонуса на кожата на тялото. В козметичните салони специалистите препоръчват хитови терапии с шоколад и мед, процедури с апарати за стягане на силуета, антицелулитни програми и устройства, кални бани, ексфолиращи маски и пилинг масажи и каквото още се сетите.

В настоящата статия, днес ние ви предлагаме да подхраните кожата на тялото с домашни маски, да го стегнете с антицелулитни масажи и натурална козметика.

Хидратираща маска

Кожата в зоната на деколтето е изключително чувствителна и се нуждае от влага. Ще я хидратирате със следната маска:
Намачкайте с виличка сварен картоф. Към пюрето прибавете по 3 ч.л. зехтин, по 1 ч.л. пресен лимонов сок, мед, глицерин и един жълтък. Разбъркайте маската и я разстелете върху марля. ‘’Залепете’’ я за шията и деколтето и покрийте със затоплена кърпа. След 20 минути изплакнете. Нанесете мазен крем и си направете масаж в посока от гърдите към брадичката.

Сладка маска от мед

Преди процедурата почистете проблемната зона – бедра, корем, седалище с пилинг и след това нанесете тънък слой мед. Залепете дланта върху участъка и се опитайте да я отлепите. Ако усетите вакуумния ефект, значи правилно действате. След като приключите, не бързайте с измиването. Добре е да вземете душ след час. Естествения мед е чудесен натурален продукт, който освен за директна консумация е много подходящ и за различни терапии, маски и процедури, както на лицето, така и на цялата кожа на тялото.

Вана с шоколад

Какаовите зърна са богати на биологичноактивни вещества – витамините В1, В2, РР, провитамин А, на микроелементи – магнезии, калий, натрий, желязо, калций, както и на растителни протеини. Разтворете 200 г. какао на прах в литър вода /или прясно мляко/, чиято температура трябва да е около 90 градуса. Излейте сладката смес в напълнената с вода вана и когато температурата стане поносимо топла, се отпуснете за 15 минути. Освен чисто терапевтичното действие върху кожата, тази вана с шоколад ще окаже е действие подобно на ароматерапия, така полезна за цялостния релакс на организма ни.