Защо да си купя стойка за вино

Виното се нуждае от определени условия за съхранение. Затова и покупката на някой оригинален и стилен модел стойка за вино е чудесна идея, която ще ви осигури възможността да запазите доброто качество на напитката по-дълго време.

BLOMUS Стойка за вино ( 9 бутилки) PILARE - цвят черен
BLOMUS Стойка за вино ( 9 бутилки) PILARE – цвят черен
BLOMUS Стойка за вино OPOLD
BLOMUS Стойка за вино OPOLD
Vin Bouquet Сглобяема стойка за 12 бутилки
Vin Bouquet Сглобяема стойка за 12 бутилки

 

BLOMUS Стойка за вино VINEDO - 8 бутилки
BLOMUS Стойка за вино VINEDO – 8 бутилки

А и всичко гости и приятели ще ахнат от възхищение, когато дойдат в дома ви и забележат прекрасната ви стойка за вино.

Нека да припомним и правилата за съхранение на този ценен от толкова хора еликсир:

 • Температура 10 – 15 градуса С. Това е точният температурен диапазон, който предоставя възможност за бързо сервиране на напитка на масата. Ако виното се държи на висока температура, то ще започне да старее и ароматът му ще загубят предишните си финес и изтънченост. При ниска температура пък виното спира да узрява и започва началото на окислителния процес. Оптималната влажност е 60% – така коркът няма да изсъхне и плътността на бутилката няма да се загуби.
 • Виното не обича пряката слънчева светлина. Попадането на светлина върху нея води до неизбежно увреждане на продукта. Необходимо е да се организира затъмнен ъгъл за съхранение.
 • Положението за съхранение е задължително хоризонтално само за бутилки, запечатани с тапи от естествени суровини, така че да не изсъхнат. За синтетичните тапи позицията на бутилката не е от значение.
 • Липса на вибрации. Виното се нуждае от спокойствие, само тогава то ще узрее правилно.
 • Може да се съхранява не само в апартамент, но и във винарска изба.
  Когато се съхранява правилно, виното запазва своите свойства и качество. Но добре подбраният модел стойка за вино изпълнява още няколко допълнителни функции:
 • Украсява интериора на кухнята или трапезарията
 • Може да бъде интересна опция за подарък
 • Гарантира 100% доброто съхранение на бутилката
  Съществуват различни варианти за позициониране. Така например, ако заложите на няколко красиви стойки за вино, прикрепени към стената, те могат да създадат прелестна композиция, която да замени декорация с картина, пано или друг декоративен елемент.

Вижте още аксесоари и стойки за вино тук: https://artecasa.bg/bar-i-vino/