Моята голяма луда дънкова сватба

Дънкова сватба

Специални благодарности на e-drehi.com

Да се омъжиш по дънки и бяла тениска е смело и нестандартно решение.

Мечтата за голяма сватба и снежнобяла рокля се превръща в клише. Все повече двойки си казват заветното „да“ по възможно най-лудия начин – на открито, във вода и дори в облаците, а що се отнася до облеклото – фракът на младоженеца и воалът на булката отстъпват на нещо простичко, неочаквано и стилно – например… дънки! Ако сте готова да замените пищния като на принцеса кринолин с малка рокличка от син деним, ето кои са начините да се превъплътите в оригинална и секси младоженка!

Първи вариант – почти традиционен

В този случай изберете бяла сватбена рокля, но с максимално проста кройка. Например тип русалка, по тялото или в стил ампир. Още по-добър вариант е минироклята. Дотук всичко е в рамките на традицията. Но ето, че този образ може да се допълни с най-различни и уникално красиви дънкови аксесоари. Да речем яке или елече от скъп и качествен деним. Джинсови обувки, колан, декорация на булчинския букет, чантичка и даже чадърче. Достатъчен е само един от тези аксесоари, за да внесе нотка на оригиналност и свежест дори в най-стандартната сватбена церемония!

Втори вариант – модерен и смел

Дънкова рокля

Сватбената рокля от деним и дантела е за булката, която иска да бъде различна и неповторима.

Стилната, ярка дънкова рокля ще ви направи ослепителна, дръзка и най-важното – различна младоженка! Добавете модерни обувки и воал, и със сигурност ще приковете погледите и вниманието от всички посоки. Освен всичко друго, този вариант е и доста икономичен. Дори да е връх на дизайнерското изкуство, дънковата рокличка е в пъти по-евтина от сватбената. А ако парите нямат значение – може да копирате едно към едно модела на избраната от вас булчинска рокля, само че от деним!

Трети вариант – съвсем (не)обикновен

Ако сватбата с над 200 гости и оркестър не е по вкуса ви, какво пречи да се вречете на любимия човек по дънки и бяла тениска? Едно цвете в косите или на гривна върху ръката е достатъчно, за да придаде женственост и романтика на този толкова (не)обикновен булчински образ. Желателно е и женихът да бъде облечен по същия начин – дънки и бяла (или поне светла) риза или тениска. Естествено, ако сте достатъчно ексцентрична, може да изненадате гостите и дори случайните минувачи преди Ритуалната зала, избирайки за сватбен тоалет дънкови шорти, миниполичка, гащеризон и т.н.

Още идеи

Помнете, че и най-малките детайли са от значение! Може да разчитате на ярък и провокативен цвят, който да акцентира на аксесоарите. Например големи, огненочервени обици, колан и токове. Или традиционното бяло – воал, колие, сандали. Вдигайки дънкова сватба, е съвсем логично да почерпите идеи от каубойската тематика. Харесва ли ви идеята? В такъв случай търсете островърхи ботуши и шапка като на Клинт Истууд!

Каквото и да изберете за този най-щастлив и слънчев ден в живота си, бъдете щедри на усмивки и любов!