Перфектното допълнение – перфектната картичка

Мъжете най не обичат да ги дискриминират. А жените май най-обичат да правят точно това. Те считат, че цветята не са за мъжете, панделките също, да не говорим за поздравителните картички.

Какво, за Бога, им остава тогава на мъжете? Само единия гол подарък? Не, не така, мили дами. И мъжете заслужават да получават подаръци с всички екстри – опаковка, декорация и разбира се, поздравителна картичка. Ала как да изберем подходяща поздравителна картичка за мъж? Не са ли всички много момичешки?

Следвайте правилата, тънкостите и законите при избор на картичка за мъж и няма начин да сбъркате.

#1  Помислете добре, дали мъжът получател на тази картичка, би избрал точно нея.

Задайте си въпроса, дали той би я разбрал, би я оценил и би я предпочел. Спрете се на картичка, която не се харесва на вас, а би се харесала на него. Защото  представата на жената за идеалната поздравителна картичка е на цветя, сърца, пеперудки и други розово-лилави неща, но това е много далеч от представата на мъжа.

#2  Картичката трябва да е в тон с цялостната идея на подаръка.

На бутилка с марков алкохол е абсолютно безобразно да се сложи картичка: ”Алкохола убива, да се видим в рая”. Да, на пръв поглед е смешно, но в същото време убива всякакво настроение и наслада от питието.

#3  Към подаръка приложете картичка в тон с опаковката.

Стилна опаковка и хумористична картичка е същото като безобразно смешна опаковка и стилна до точка на замръзване картичка.

#4  Измислете запомнящо се и същевременно подходящо за повода послание, без разтапящи слова, без прекалени изблици на романтика и сълзливи слова.

Мъжете искат всичко да е по-същество, точно и ясно казано. Дори и да изберете текст от интернет, променете го малко и покажете лично отношение. Не е неправилно да напишете: ”Ч.Р.Д! Здраве, щастие, късмет”, но и не е кой знае какво.

Интересни картички с пожелания може да намерите в сайта https://7wishes.eu/pojelania/

#5  Вметнете нотка хумор, независимо дали в текста или във вида на самата картичка.

Мъжете са с повече чувство за хумор от жените по правило. Обърнете внимание на думата „нотка”. Хуморът трябва да е премерен, дотолкова че да накара мъжа, ако не да се разсмее, поне да се усмихне.

#6  Погъделичкайте любопитството му.

Погледът му трябва да бъде грабнат от картичката и с нетърпение да поиска да я отвори,  да я разгледа, да прочете написаното и да разбере за какво иде реч.

#7  Съобразете картичката с повода.

Да приложите към коледен подарък картичка за Великден е смешно и дори може да се приеме за шега. Да подарите обаче подарък на мъж за рождения му ден с картичка за 8-ми март може, както казват тийнейджърите, да „скапе купона”.

В краен случай, ако не намерите подходяща картичка или такава, която да покрива поне 6 от 7-те правила, направете такава на фотошоп и я отпечатайте на картон. Една снимка от последното дивашко парти, последния рожден ден или от някой много забавен и запомнящ се момент ще достави много по-голямо удоволстие на получателя, от което и да е купешко парченце картон с принт.