колело за градината

10 идеи за декорация за градината

Това малко любимо местенце, намиращо се в дома на почти всеки от нас, наречено градина, често се явява като един магичен свят, в който забравяме поне за малко за проблемите си и се чувстваме отпочинали и щастливи. Но за да постигнем тази душевна хармония, е необходимо да полагаме известни усилия и труд. Именно затова ще ви представим 10 интересни идеи за декорация на вашата градина.

Няколко малки шарени плочки по стълбите ще обновят иначе захабения и скучен вид на стълбите, по които се изкачвате всеки ден. За да не се получи прекалено кичозен ефект, ви съветваме да залепите плочките само отстрани и отдолу на стъпалата.

С помощта на няколко обикновени шишета от стъкло може да създадете истинска симфония от мелодии във вашата градина. За целта просто ги завържете за гърлата и след това ги закачете някъде.

Ако искате да внесете ударна доза радост както за децата, така и за възрастните, изключително интересна идея е да изработите цветарник във формата на костенурка. Нуждаете се единствено от стари гуми, и малко боя в свежи и ярки тонове.

Ако разполагате с колело на каруца, то веднага може да го превърнете в хитра декорация за градината. Лакирайте го и насадете цветя между преградите му, и ще възхитите от невероятния резултат.

Освен за строежите, бетонните блокчета са особено полезни също така и за всеки двор. С тяхна помощ може да изградите кресло за отдих, а в дупките му отстрани да си слагате инструменти и вестници.

Досадните коркови тапи могат да се превърнат в полезни материали за изработката на миниатюрни саксии. Използвайте тирбушон и пробийте средата им, а след това я напълнете с пръст и засадете там цветя.

Не изхвърляйте похабените си лъжици, тъй като няма да повярвате какви страхотни закачалки могат да станат от тях. За целта просто изкривете дръжките им и ги заковете за стената. Ще получите здрави, стабилни и авангардни закачалки за всичко, което пожелаете.

Ретро чайниците са отлична идея за създаване на шикозни саксии във въздуха. Просто пробийте дъното им и ги боядисайте по свое предпочитание.

Старите камиончета на детето ви с лекота могат да бъдат преобразени в нестандартни саксии за цветя. Съветваме ви да засадите ниски и малки растения там.

Ако искате да се разхождате по кокетна алея в градината, са ви необходими само няколко нарязани на шайби пънчета, които да вградите в земята. После ще ни благодарите!

Още идеи за дома и градината може да намерите на сайта http://hrisart.com/