5 Уникални приложения на смарт крушките

Изминали са не повече от два века от създаването на първата електрическа крушка. По-конкретно, тя се появява на бял свят преди около 140 години и е била от типа крушки с нажежаема жичка, която е и причината да създава известен риск за безопасността в помещението и което пък през 2012 води до пълната й забрана в целия Европейски съюз. Но в тези по-малко от два века, крушката с нажежаема жичка получава достойни наследници, които да я заместят, включително и съвременното LED осветление, способно значително да намали сметките ни за ток. Още по-спестовен характер, но и редица други предимства има и последната иновация в сферата, а именно смарт крушка. Тя е част от съвременния облик на модерния умен дом и да говорим за нея, определено, си заслужава, защото положителните й свойства са много, а негативите – ами, никакви.

Какво представлява смарт крушката?

Умните крушки се отличават по това, че позволяват на потребителя да настройват графика й на работа. Самото управление се осъществява не ръчно, а чрез дистанционно. Последните модели умни крушки дори успешно се свързват чрез приложение и с телефона ви, което на практика ви позволява да контролирате режима й и от дистанция. Нещо повече – освен кога, умната крушка ви дава възможност да задавате критерий и как да работи, а имен но като упражнявате мониторинг върху степента на осветление. Но причината да я наричаме умна се крие и в това, че тази крушка надхвърля стандартното приложение на електрическите крушки изобщо, а именно да служат за включване и прекъсване на осветлението в едно помещение. Всъщност, интелигентните крушки могат да ви послужат и за много повече действия – разбира се, улесняващи живота и ежедневието ви – в дома или на работното място.

5 Супер интересни идеи за умно използване на умни крушки

  • Използвайте я като аларма за напомняне, а защо не и събуждане, в случай че звуковото сигнализиране ви идва твърде стресово рано сутрин. Просто настройте времето за светване на крушката, за да свършите важна задача или да за да прекратите такава (като я сетнете да се изключи), ако често прекалявате с работата и имате нужда някой да ви напомня да си почивате повече.
  • Създайте си истински кино салон у дома, без да купувате телевизори от последно поколение на космически цени. Между другото, повечето такива са със странично осветление, което насища картината от екрана и създава допълнителна динамика и удоволствие, докато се забавлявате с любимо предаване или филм с много специални ефекти. Със смарт крушка такова осветяване на телевизора е лесно, практично и супер евтино!
  • Край на будуващите до сред нощ деца. Имате проблеми с приспиването на детето? Оставяте го в стаята за сън, но то става и пак става, разкарва се насам-натам, играе до късни часове, а на сутринта не успявате по никакъв начин да го вдигнете за училище или детска градина? Няма нужда от скандали и наказания. Настройте умната крушка постепенно да преминава към по-приглушена светлина, а в удачния за вас като родители час тя просто ще спре да работи. Така децата сами ще се научат кога е време за приготвяне за сън и кога е вече време наистина да се пъхнат под завивките!
  • Смарт крушката като органайзер за вашите домашни задачи. Инсталирайте по една умна крушка на всяко място, в което обикновено имате работа вкъщи. Настройте крушката да светне в 7 часа в кухнята, когато е време да приготвите вечеря. Монтирайте крушка в пералното помещение, за да ви напомня всяка Сряда, Петък и Неделя сутрин, че е време за пране. И тъй като смарт крушките пристигат в различни цветове, можете да нагласяте дори различна светлина в зависимост от това какво пране ще пускате – тъмно, светло или цветно.
  • Използвайте смарт крушката, за да внесете повече динамика и емоция в празника у дома. Нека светлините угаснат в точния час на раждане на вашата половинка. Притаете дъх, изразете най-искрените си пожелания на тъмнина и оставете подаръци, разпръснати из цялата къща, като за всеки следващ крушката да светва, за да укаже пътя към поредната изненада.

Смарт крушките не само ни спестяват пари и усилия, но всъщност, могат да бъдат и много полезни за забавление, релаксация и комфорт у дома, не мислите ли?