летни боти на ток

Актуални стилни боти на платформа за пролетта

На пръв поглед изглежда, че полуботите не са най-подходящата обувка за Пролет 2012. Дизайнерите мислят точно обратното: за наближаващия топъл сезон предлагат стилни полуботи с отворени носове, а за по-прохладното време – елегантни затворени модели с масивна платформа и висок ток.

Полуботи на платформа

Стилът на 70-те, който доста дълго време властваше на модния подиум, през сезон 2012 е почти незабележим – но високата, масивна платформа, неотменен атрибут на това поколение остава все така актуална. Тази пролет ще се носят както оригинални полуботи с отворени носове, така и закрити модели, но задължително с дебела подметка. Доста необичайни модели доминират в колекцията на британския бранд Burberry – на много висока платформа без ток, с отворен нос. Моделите на Jimmy Choo, пък привличат вниманието с оригинални кожени елементи в неонови разцветки.

Полуботи с отворени носовелетни боти на ток

Най-новият вид обувка завоюва място в колекциите (и сърцата!) на обувните крале, започвайки от Christian Laboitin и завършвайки с Jimmy Choo и Brian Atwood.

Модерни полуботи

Едни от най-провокативните модели са марка Alexander McQueen .

Доста изненадваща и ефектна версия предлага Emporio Armani – от велур в неутрален бежов оттенък, но затова пък на масивна платформа в контрастни ярки и провокативни цветове. Полуботите с отворени носове на Jimmy Choo с право могат да се нарекат най-горещото предложение за романтичните вечери – това са модели, приковаващи погледа със съблазнително висок ток и нежно преплетени кожени каишки.

Украшенията – колкото повече, толкова повече

Изобилието от декорации и блясък е повече от актуално тази пролет. Типичен пример е колекцията на френския бранд Balmain, чийто модели са украсени със сложни орнаменти от блестящи кристали и пайети. Не по-малко интересни са полуботите с флорални мотиви на италианската марка Miu Miu. В колекцията на Ралф Лоран изпъкват ажурни, сякаш плетени на една кука елементи, а при Оскар Де Ла Рента ролята на декоративни детайли изпълняват големи копчета.

Креатив в модата

Обувните дизайнери не спират да експериментират и сътворяват чудати и почти фантастични модели полуботи. Ярък пример е пролетната колекция на Balenciaga с декоративни „крилца“ и нестандартно токче. А Сара Бъртън начело на британската марка Alexander McQueen предлага екстравагантни полуботи на фигурална платформа с извити форми.

Независимо дали ще изберете класиката или някое чудато дизайнерско творение, за пролетта се запасете с поне един чифт полуботи. Има защо!