Философията на часовниците CASIO   

В тази статия, с няколко реда ще се опитаме да разкрием и да Ви запознаем със същността на философията на една от най-големите фирми в производството  на часовници и не само, а именно CASIO. Информацията за статията ни беше предоставена от експертите на магазин за часовници Timebox.bg

„Creativity and Contribution” или иначе казано ”творчество и принос”, ето това е основната философия на гиганта в света на часовниците.  Това е основното кредо на тази фирма, това е мисията с която стъпва и успява да пробие и успешно да се наложи  на пазара.

Нека започнем най-напред с приноса на часовници Casio в световната индустрия и в частност приноса към обществото и задоволяването на неговите нужди. Както споменахме, този принос има два аспекта. Единият е приноса им в световната индустрия, а другият в ежедневието на обикновения потребител. Както всяка една голяма и уважаваща себе си фирма, така и Casio се е ангажирала да допринесе изключително  много за обществото, като му предложи  оригинални продукти, които да са полезни за хората, да ги радват и да им носят наслада. Няма да е пресилено ако кажем че  Casio  като фирма е допринесла изключително много както в оформянето на визията на съвременния часовник, така и в предпочитанията на хората. Също, както и всяка една голяма марка успява да промени хода на цяла една култура, така и Casio действа.

Casio, като марка, успява със своите продукти, които предлага, да се намеси в ежедневния живот на обикновения човек, и в същото време марката-гигант успява да създаде една цяла култура в потреблението на тези часовници.  Успява да се докаже и  да се наложи в ежедневието на хората, да подобри по някакъв начин, начина на живот. Тя спомага за развитието на пазара, като по този начин благоприятства развитието на цяла една индустрия. Дори и отчитайки само този факт, става ясно, че Casio  е гигант в своята област.

Фирмата успява да даде своя принос, както в ежедневието на обикновения човек, така и в цялата световна индустрия.

Начина по който Casio успява да се наложи в ежедневното потребление е умелото съчетание на цени и качество. Марката гигант не е била пестелива в качеството на продуктите, които предлага на пазара. Като цяло се забелязва, че продуктите на фирмата,  поне по-голяма част от тях, са достъпни за хората, което пък от своя страна прави Casio една от най-предпочитаните марки. Без колебание може да споменем, че тази марка е достъпна за всеки. Това не означава разбира се, че цената компенсира качеството на тези продукти, напротив, за тези цени, крайния потребител получава един наистина качествен и добър продукт, за цената която плаща получава много повече. Освен това за парите, които давате вие получавате един наистина оригинален продукт. Многообразието от модели напълно е в състояние на задоволи всеки вкус.

Колкото до творчеството, като другата мисия на Casio , е напълно достатъчно да разгледаме каталога на продуктите, които предлага и да установим, че е успешно е успяла да осъществи тази си своя идея. Caso предлага изключително богата гама от модели маркови часовници, които успешно задоволяват вкусовете и предпочитанията на потребителите.

От всичко казано до тук , установяваме, че Casio напълно е изпълнил своята философия, и продължава да се придържа стриктно към нея.

Повече новини от света на часовниците можете да научите в блога https://timebox.bg/blog