Сватбен грим

Грим за сватба по професионален начин

Бъди неустоима за сватбата си!

В сватбената нощ, пълна с чудеса и вълшебства искате да бъдете по-красива и секси от всякога. С удоволствие ще повдигнем „завесата”, разкривайки горещите тенденции в сватбения грим на 2017г.
Вашият грим трябва да бъде ярък, стилен и модерен. Този бляскав мейкъп изисква идеална кожа, затова обърнете специално внимание на качествения и дълготраен фондьотен. А преди нанасянето на грима поглезете кожата на лицето с подхранваща и освежаваща маска. Ако нямате нищо друго подръка – резени от любимите ви плодове ще свършат работа!

Огнени цветове

Празничният грим, изпълнен с ефектно сияние и блясък е отлично решение за Вашата сватба. Златистите, преливащи сенки и блестящи устни са истински хит през новия сезон. Покрийте със сенки цвят шампанско цялата повърхност на клепача до веждата, след което нанесете сенки с бронзов оттенък в горната част. Нежно-златистата гама оттенъци придава изразителност на женския поглед. Поставете акцент, подчертавайки долния клепач с тъмни сенки. За устните използвайте винено-теракотено червило или тъмночервен гланц. Подсилете ефекта, като с широка четка нанесете на скулите, врата и раменете прозрачна блестяща пудра. За финал оцветете миглите с шоколадово кафява или черна спирала.

Гримът в наситено сини и лилави тонове е много актуален през сезон 2017-2018г.

Сапфирен блясък

Романтичният син оттенък, символизиращ морските вълни и лазурно небе отново е на мода в празничния макиаж. Преливането на сенките в небесносини и тюркоазени нюанси прекрасно подчертава копринената кожа на лицето и аристократичното изящество на стилния образ.
Започвайки от вътрешния ъгъл на окото до средата на клепача разнесете сини (или лилави) сенки по линията на миглите. Горния клепач оцветете в наситен тюркоаз, стигайки чак до красивата извивка на веждата. Зоната под веждата покрийте със светло сини сенки. Оцветете миглите с водоустойчива черна спирала. Устните акцентирайте с ярко, сочно червило и прозрачен, сияещ гланц.

Сияние, това е ключовата дума за сватбения макиаж. Той трябва да бъде устойчив, ярък, привличащ вниманието, но без да е прекален. Как се постига това?
Блестящото средство (основа, фондьотен, пудра), придаващо сияние на кожата, трябва да се нанася на скулите, върха на носа, едва-едва над горната устна и малко на брадичката. В никакъв случай не го нанасяйте на челото – ще се получи ефекта на мазна, неподдържана кожа.

Златното правило на всеки грим е в акцентирането или на очите, или на устните.

За сватба първият вариант е за предпочитане, тъй като по време на празничната вечеря яркото червило просто няма как да се задържи. Ако държите на акцентирани устни, заложете на класиката – черна очна линия и червено червило. Тайната на перфектната очна линия е, че първо се нанася молив, а върху него течния туш.

Тайните на професионалиститеГрим

  • Първият етап е подготовката на лицето за гримиране. Почистете кожата с тоник, след което нанесете овлажняващ крем и изчакайте половин час. За това време кремът попива, а излишъка отстранете със салфетка.
  • Вторият етап е основата. За вечерния грим изберете фондьотен с половин тон по-тъмен от естествения цвят на кожата ви, така се създава илюзия за лек загар. Червеникавите и теракотени оттенъци не са подходящи – на изкуствено осветление кожата ще има болнав вид, затова изберете пясъчни или бронзови тонове.
    За най-смелите се препоръчва фондьотен със светлоотразителни частици, но в никакъв случай не посягайте към него, ако кожата ви е мазна. За да скриете кръговете под очите, на клепача и под окото може да нанесете коректор със светлоотразителни частици, но нека бъде с половин тон по-светъл от вашата кожа.
  • Третият етап е макиажът на очите. С помощта на мека четчица нанесете по-светли сенки във вътрешния ъгъл на окото и по-тъмни във външния. Най-светлият тон се слага под веждата. Подчертайте клепача с молив или очна линия. Гъстите мигли винаги са на мода, а за най-добър резултат след всеки слой спирала ги сресвайте с чиста четчица – така може да нанесете до 4 слоя, а ресниците ще изглеждат естествено и разкошно.
  • Четвъртият етап – веждите. Ако са бледи, може да ги подсилите с молив или сенки за вежди. Само не прекалявайте – идеята не е да рисувате. Ако веждите са гъсти, ги фиксирайте с безцветен гел.
  • Петият етап акцентира на устните. Най-модерните цветове на сезон 2017 са яркочервено и малиново. Може да нанесете два слоя класическо червено червило и добавите в средата на долната устна капка златист гланц – този прийом прави устните по-сочни. Изберете матово или овлажняващо червило, но в никакъв случай перлено.

Комбинирайте празничния грим с искри в очите и ослепителна усмивка – само така ще бъде истински блестящ

Виж също и как можеш да си направиш опушен грим според цвета на очите