Идеи за детска стая

Идеи за обзавеждане на детска стая [ цветове, декорация, тапети, мебели ]

Какви цветове цветове да изберем за детска стая?

Детето е най-яркото събитие във вашия живот! Неговият глас е най-звънкият, очите – най-ясните, а смехът – най-радостен! И когато започнете да се занимавате с оформлението на детската стая естествено ви се иска да изразите своето щастие в цветовете.

Първата Ви идея може да клони към тъмносин таван, жълт под и червени стени,

защото тези цветове според знаменития психолог и цветотерапевт Макс Лушър, въздействат най-положително върху психиката. И сигурно е точно така, но с известна мярка.

В момента е ултрамодерно съчетанието черно и червено,

и ако цялото жилище е оформено в тези цветове вероятно няма да направите изключение за детската стая. Това е доста емоционален избор и определено прави впечатление, но съгласете се, че модата идва и отминава, емоциите отлежават, а на детето ще се наложи да живее в черно-червена обстановка до следващия ремонт.

Избирайки цветова гама за помещението, в което ще отглеждате малкото съкровище, се спрете на възможно най-светли оттенъци.

Ярките цветове

Сочните и ярки нюанси имат свойството да изморяват окото и дори предизвикват раздразнение. Така например лилавото може да предизвика спад на настроението, а в комбинация с кафяво просто довежда до депресия.

Прекалено ярки цветове за интериор на детска стая

Така например комбинацията яркосиньо с жълто или червено-зелено могат да предизвикат емоционална нестабилност у детето.

Голямото пространство в слънчогледово жълто действа възбуждащо

и дразнещо, колкото и симпатичен да изглежда този цвят в миниатюра.

Баланс в цветовете

Но ако търсите точно такова съчетание или безкрайно много харесвате лилавото, изберете много светъл нюанс и комбинирайте с бледо кафеникаво. Избягвайте провокативни съчетания, в които и двата цвята са интензивни.

Стая в лилаво и жълто
Перфектен баланс между ярки цветове и основни тонове

Стая в тревисто зелено

Огнено червено и тревисто зелено са прекрасни цветове за аксесоари като възглавнички или вази, но действат потискащо като основни цветове в интериора. Ярките цветове изглеждат позитивно и тонизиращо само в малки дози.

Детска стая в тревисто зелено
Идеално съчетание на тревисто зелено и бяло

Детска стая в пастелени тонове

Затова е за предпочитане да оформите детската стая в пастелни оттенъци – бледо зелено, небесносиньо и нежно розово, кремаво, бежово, и да я напълните с най-ярките и пъстри играчки, които да създават настроение и радват малкия сладур!

Идеи за интериор на детска стая в пастелени тонове
Идеи за интериор на детска стая в пастелени тонове