Дамски боти

Избор на дамски кожени боти

Всички дами искаме да изглеждаме чудесно и да привличаме окото на околните. Това не е нещо лошо. С едни красиви дамски кожени боти няма да останете незабелязани. Понеже дизайнерите са наясно с разнообразните желания на жените, се стремят да предлагат наистина широка гама есенно-зимни боти, за да задоволят всеки вкус, дори и най-капризния. Едни модели дамски кожени боти са с висок ток, едни с нисък, други с равна подметка или на платформа. Има от всичко по много. Може да са велурени, от естествена или изкуствена кожа или от някакъв друг материал. Дали ще изберете дамски кожени боти или велурени-изборът е ваш. Но ние сме тук да ви дадем няколко съвета, кога и как точно да изберете подходящите дамски кожени боти. Това в голяма степен важи и за обувките и ботушите.

Много е важно времето, в което ще изберете вашите дамски кожени боти. Хубаво е това да се случи в края на деня. Това важи и за всички други видове обувки. Причината е тази, че в този етап на деня, вашите крака са вече уморени, подути и много по-чувствителни от който и да е друг период. Чрез тази малко хитрост ще придобиете  най-голяма яснота как ще се чувствате именно, когато сте изморени  и дали обувките ще ви натоварват допълнително. Когато сте отпочинали, може да направите лек компромис с малкото убиване отпред или отстрани, но дискомфорта ще се увеличи многократно с течение на времето.

За да бъдете наистина сигурни, че това е правилният модел и номер за вас, трябва да се поразходите из магазина. Направете една обиколка, за да усетите дали все пак не ви стяга някъде.

За да сте сигурни, че именно това са вашите боти, пробвайте няколко размера. Дори и номер по-голям от вашия. Причината, разбира се, е студеното време. Все пак няма как да ходите с тънък чорап, когато навън е -20. Затова ние ви съветваме да обуете малко по-дебел чорап, за да улучите най-добре размера си.

Ние ви препоръчваме кожените боти, тъй като те са по-топли, както и по-водонепропускливи.  Велура има по-голяма вероятност да пропусне вода. Все пак и снега се топи. Търсенето на подходящите боти е едно наистина интересно прекарване на деня, особено в  добра компания.

Вижте също: Плоско стъпало? Как да избегнем неприятната болки в стъпалата