Как поддържаме добрия вид на смесителите в банята

Красивият вид на банята е приоритет на всяка домакиня. Чистотата на плочките, мебелите и аксесоарите е важна. В това число напълно спокойно можем да включим и смесителите, защото те не правят изключение. Още когато избираме какъв да си купим е удачно да се поинтересуваме как да го почистваме правилно. Това може да ни спести доста главоболия в бъдеще време.

Не е рядкост да не сме напълно запознати как да поддържаме добрия външен вид на смесителите. Пазарът е богат на препарати, но не всички са подходящи, защото точно най-широко разпространените могат да се окажат силно повреждащи метала.

мивка от стъкло и смесител
Сив стъклен смесител Glosi от Geraka

Ето защо ще ви дадем няколко няколко ефективни съвета относно качественото и правилно почистване на смесителите за мивка в банята.
По-голям процент от тях са изработени от месинг, керамика и хром. Тези три материала сами по себе си изискват голямо внимание и грижа, защото са много податливи на драскане и често остават по тях следи. Главно поради тази причина експертите по чистота не съветват да използваме белина и подобни агресивни киселини. В случай, че прекалим с употребата им можем непоправимо да повредим не само покритието на батерията, но и самия метал.

Без съмнение, днешните производители осъзнават нуждата от поддържането на добра хигиена и поради тази причина повечето смесители за баня на пазара притежават хромирано покритие. Благодарение на него те имат дълготраен блясък и се почистват с лекота. В сайта geraka.com можете да намерите голямо разнообразие от смесители изработени от устойчива на корозия и котлен камък сплав и с висока устойчивост при температурни амплитуди

В грижата за красивия вид на батерията е препоръчително да се избягва използването на:

  • телени гъби
  • груби кърпи
  • грапави тривки и др.

Как да изберем точните препарати?

Специалистите са категорични, когато трябва да дадат съвет по този въпрос.
Не е добре да купуваме силно абразивни препарати, с които да третираме смесителите в банята. В магазините могат да се намерят много по-щадящи, направени на основата на лимонена киселина. С тяхна помощ ще удължим живота на нашата батерия и ще я поддържаме в приятен вид за дълги години.