Как да привлечем късмета в дома си?

Фън шуй съвети за привличане на пари и късмет

В тази статия: Съвети за обзавеждане на интериора по фън шуй и техники за привличане на благоденствие и здраве в дома.

Антре и лампион

Ако от антрето се открива поглед към спалнята, отклонете вниманието с интересен лампион.

Как да привлечете в дома си късмета и благополучието?

Премахнете всички бариери по пътя на положителната енергия ци и създайте хармонична атмосфера още на влизане в жилището, категорични са експертите по фън шуй.

„Устата на дома”

Така китайците наричат входната врата. Неблагоприятно е, ако се разполага в подножието на стълби или до асансьор. Тогава прагът трябва да се повдигне с 1-2 см – за негативната енергия това е достатъчна преграда.

Съвет 1: Ако вратата „гледа” към стълбище, късметът и парите няма да се задържат дълго в дома.

Окачете над входа кръгло или осмоъгълно огледало, което да „отразява” негативния поток – и финансовото благополучие бързо ще се възстанови.

Да бъде светлина!

За привличане на позитивната енергия ци ярко осветете пространството пред и зад вратата. Слабите крушки и тъмни места способстват застоя на ци и натрупването на негативна енергия. Най-добре окачете две лампи точно над входната врата.

Да вдигнем бариерата.

Съвет 2: Тесните пространства „задушават” късмета.

Затова малкото антре иска минимум мебели – и в никакъв случай срещу входа. Рафтове и стелажи са допустими само в т.нар. „ ъгъл на помощниците” (вдясно от входната врата). Тук може да грейнат оригинална стойка за чадъри или саморъчно изработена закачалка.

Искате пари:  “Монетка за късмет”

 

Съвет 3: Под килимчето в антрето скрийте три китайски монети с отвори в средата, нанизани на червена панделка.

Това е мощен талисман за привличане на щастие и благополучие в дома. Но в крайна сметка може да използвате и каквито монети имате подръка. Не е нужно да правите вуду магии или ритуали, просто сложете монетата и парите ще дойдат при Вас сами 😉

Ин и Ян

В дизайна на антрето трябва да спазвате

Съвет 4: баланс между мъжкото начало ян и женското ин.

Светлите помещения с прозорци оформяйте в пастелни тонове, а светлината да бъде мека. И обратно, в тъмното антре се приветстват интензивни оттенъци и ярки осветителни тела.

Насочваме енергията

Ако погледът на влизащия опира в стената (в Г-образното антре) то и позитивната енергия среща бариера и не може да проникне в останалите помещения. За да избегнете това, променете дизайна на антрето и

Съвет5: украсете коридора със огледало, картини или снимки.

Дългият коридор също е „проблемен” – потокът ци се разпада по пътя, не успявайки да се разпространи във всички стаи. За насочване на енергията ще помогнат няколко огледала – отраженията трябва да създадат ефект на „вълна”. Затова не ги разполагайте едно срещу друго.

Нагоре по стълбата.

Ако срещу входа е разположено стълбище, енергията ци не се задържа на първия етаж, а „литва” направо към втория. За равномерно разпределяне на енергийния поток над стълбището окачете чанове. Същата функция изпълняват и стайните растения, но този вариант подхожда само за антре с прозорци.

Нищо лично

Личният живот трябва да остава неприкосновен. Затова е желтелно от антрето да не се виждат спалнята или детската стая. Отвлечете вниманието на посетителите с предмети от декора – голяма ваза или интересен лампион.

Така вашето антре по фън шуй ще посреща у дома само радост и положителни емоции!