Как да привлечем пари в дома си с фън шуй

Kак да привлечеш пари, здраве и късмет в дома си без мантри, молитви и ритуали

Ако сте си задавали въпросът „Как да изкарам пари?“, ето и отговорът на този въпрос:

Фън шуй: освободи енергиите към късмета

Как да привлечете в дома си късмета и благополучието, без да е необходимо да правите определени ритуали за привличане на пари ? Премахнете всички бариери по пътя на положителната енергия ци и създайте хармонична атмосфера още на влизане в жилището, категорични са експертите по фън шуй.

„Устата на дома”. Така китайците наричат входната врата. Неблагоприятно е, ако се разполага в подножието на стълби или до асансьор. Тогава прагът трябва да се повдигне с 1-2 см за негативната енергия това е достатъчна преграда. Ако вратата „гледа” към стълбище, късметът и парите няма да се задържат дълго в дома. Окачете над входа кръгло или осмоъгълно огледало, което да „отразява” негативния поток и финансовото благополучие бързо ще се възстанови.

Да бъде светлина! За привличане на позитивната енергия ци ярко осветете пространството пред и зад вратата. Слабите крушки и тъмни места способстват застоя на ци и натрупването на негативна енергия. Най-добре окачете две лампи точно над входната врата.

Да вдигнем бариерата. Тесните пространства „задушават” късмета. Затова малкото антре иска минимум мебели и в никакъв случай срещу входа. Рафтове и стелажи са допустими само в т.нар. „ ъгъл на помощниците” (вдясно от входната врата). Тук може да грейнат оригинална стойка за чадъри или саморъчно изработена закачалка.

Монетка за късмет. Под килимчето в антрето скрийте три китайски монети с отвори в средата, нанизани на червена панделка. Това е мощен талисман за привличане на щастие и благополучие в дома. Но в крайна сметка може да използвате и каквито монети имате подръка.

Ин и Ян. В дизайна на антрето трябва да спазвате баланс между мъжкото начало ян и женското ин. Светлите помещения с прозорци оформяйте в пастелни тонове, а светлината да бъде мека. И обратно, в тъмното антре се приветстват интензивни оттенъци и ярки осветителни тела.

Насочваме енергията. Ако погледът на влизащия опира в стената (в Г-образното антре) то и позитивната енергия среща бариера и не може да проникне в останалите помещения. За да избегнете това, променете дизайна на антрето и украсете коридора със огледало, картини или снимки.

Дългият коридор също е „проблемен” потокът ци се разпада по пътя, не успявайки да се разпространи във всички стаи. За насочване на енергията ще помогнат няколко огледала отраженията трябва да създадат ефект на „вълна”. Затова не ги разполагайте едно срещу друго.

Нагоре по стълбата. Ако срещу входа е разположено стълбище, енергията ци не се задържа на първия етаж, а „литва” направо към втория. За равномерно разпределяне на енергийния поток над стълбището окачете чанове. Същата функция изпълняват и стайните растения, но този вариант подхожда само за антре с прозорци.

Нищо лично. Личният живот трябва да остава неприкосновен. Затова е желтелно от антрето да не се виждат спалнята или детската стая. Отвлечете вниманието на посетителите с предмети от декора голяма ваза или интересен лампион.

Костенурката: символ за привличане на късмет и благоденствие

Костенурката е един от най-чудесните талисмани, които трябва да присъстват във всеки дом. Доверете се на Фън Шуй, където това симпатично животинче е сред най-важните символи. Вижте повече за тайните, скрити под костенурковата черупка:

Какво означава?

Костенурката е символ на упоритото движение напред. Този талисман е призван да донесе в дома късмет и благополучие. Помага за решаване на проблемите и постигане на целите, привлича богатството.
Костенурката предпазва най-вече главата на семейството. Нейната здрава и твърда черупка олицетворява стабилност и надеждност. Затова този, който притежава костенурка, винаги ще бъде защитен. И още според Фън Шуй тя е олицетворение на труда, който бива възнаграден. За най-благоприятен талисман се смята черната костенурка. Тя е пазителка на Севера, затова и експертите съветват домашният офис да се разположи в тази част на жилището.

Материал за талисмана

Ако искате да постигнете големи успехи в работата си, трябва да се снабдите с метална костенурка, най-добре посребрена или позлатена. Керамичната фигурка също помага за кариерата, дарява с мъдрост и привлича паричния поток. Впрочем същата функция изпълнява и меката играчка във вид на костенурка.
Разбира се, безценен талисман е истинската, жива костенурка, както сухоземна, така и водна. Още по-лесен начин е да изрежете снимка на костенурка от списание. Върху черупката нарисувайте триъгълник в син цвят, символизиращ водата, и залепете своя фотография. Готовата картинка окачете в офиса (на север) над нивото на очите. Това означава, че и костенурката ще ви „издига” нагоре. Остава ви само да се концентрирате върху мечтата си, останалото ще свърши талисманът. Не забравяйте, че костенурките обичат самотата, така че ви е достатъчна само една фигурка.

Активиране на талисмана

Всъщност костенурката няма нужда от специално активиране или специални ригуали, но малко „засилване” на енергията й няма да бъде излишно. Редом с нея поставете малък съд с вода. Или пък живо растение. В природата костенурката живее във водата или сред тревите, така че и двата символа действат благотворно върху силата на талисмана.

Легенда за костенурката

На Изток някога са вярвали, че целият свят се крепи върху гърба на костенурка, обитаваща Световния океан. Още една легенда разказват индийците. Преди много векове огромни великани се опълчили на боговете, но в последвалата битка били разгромени. Бягайки от бойното поле, те захвърлили щитовете си на земята, а от тях „поникнали” глави, крачета и опашки. Така се появили костенурките. А друго поверие се е родило в Китай. Там разказват, че Небесният храм в Пекин (от него са останали само дървени колони) стои върху гърбовете на огромни костенурки. Те имат особена дарба да защитават дървото от гниене. И отново китайците смятат, че костенурката е способна да живее над 300 години без да се храни.

История на костенурката

От далечни времена китайците отделяли голямо внимание на това странно, благородно животно. Те гадаели бъдещето по черупката, или пък я използвали за изготвяне на лечебни настойки. Това уважително отношение се трансформирало в убеждението, че костенурката е символ на Вселената. Горната част на черупката символизира положителната енергия ян, а долната отрицателната енерия ин. Така че в костенурката хармонично се съчетават и двете. И още китайците я наричат „Черния воин”, истинско олицетворение на жизнената сила. Костенурката е търпелива и последователна, без да бърза, постига целите си. Всички тези качества се проявяват и в нейния притежател.

Драконо-костенурка

И накрая, поглед към още един талисман: драконо-костенурката. Това митично животно с глава на дракон и тяло на костенурка било призвано да защитава хората от злия китайски владетел на име Тай Суй. Ако ви подарят този символ, трябва да го сложите с глава на запад, тъй като тиранинът „живее” там. Това ще ви избави от неприятности и проблеми!

Ваза на богатството: „лепи“ парите и късмета

Вазата е същински символ на хармонията и спокойствието във фън шуй. Неслучайно на китайски думата „ваза“ звучи като „пин“, което означава „мир“.

Следвайки принципите на това ненадминато и интересно изкуство за хармония в дома, може да създадете своя собствена „ваза на богатството“. За целта може да използвате обикновено изделие от порцелан, керамика, кристал или метал единственото условие е да има широко гърло, преминаващо в тясна шийка и широко дъно.

Символиката на тази форма е, че веднъж промушило се през гърлото, богатството ще остане завинаги вътре. Напълнете вазичката с монети или банкноти, цветни камъчета, имитиращи скъпоценни камъни, или пък снимки на красиви домове и модерни автомобили въобще всичко, което свързвате с богатството и просперитета. Парите обичат движението, така че в края на годината похарчете част от паричките или просто ги подарете (те със сигурност ще се върнат при вас).

Ако пък използвате вазата по предназначение пълна със сезонни цветя, в дома ви ще цари семейно щастие. Букетът може да се допълни със стебла от бамбук или борови клонки, символизиращи дълголетието. Свежите цветя не бива да се държат в спалнята. Затова пък там може да има скъпи, висококачествени цветя от коприна.

Чудесна придобивка е вазата, украсена с дракони символ на благополучието и парите. А тази с рисунки на годишни времена (например снежинки или есенни листа) внася хармония в дома, продължаваща през цялата година. Вазата с изображение на птица-феникс дарява здраве и благополучие на цялото семейство.

Естествено, не е нужно да разчитате само на китайските символи. За да създадете позитивна енергия в дома си, може да използвате всичко, което според вас символизира парите и златото. Ако искате да активирате символиката на фън шуй, без да превръщате дома си в магазин за китайски стоки, може да използвате красиви кутийки, пълни с кристали и стъклени камъчета.

Същата задача изпълняват и кристалните чаши, в които блещукат цветни стъкълца, напомнящи за скъпоценни камъни бляскави диаманти, кървавочервени рубини, искрящо зелени изумруди. Освен всичко друго, те са великолепна украса за интериора.

И накрая керамичната ваза способства за любовта и разбирателството в семейството, а кристалната е магнит за парите (особено, ако я разположите в северозападната или западна част на дома).

Вижте още по темата „Фън шуй“ за дома и градината на: http://hrisart.com/blog/harmonichen-dom-i-gradina/