Какво да носим

Какви дрехи и обувки да не носим през лятото?

Всеки сезон изисква конкретни материи и кройки дрехи, без значение от вашия личен стил или вкусови предпочитания. Неспазването на тези неписани правила не само че ще доведе до неудобство или изпотяване (най-вече), но и може да ви постави в доста неадекватна светлина. Ето какви дрехи да не носите през лятото:

Дрехи от полиестер
Обикновено, почти всичко в магазина, което не е особено качествено и скъпо, е от полиестер. Все пак, не е изключено да можете да намерите памучни дрехи, които да не струват толкова много. При всички случаи избягвайте плътните рокли от полиестер. Ако ще правите изключение, можете да разчитате само на панталон от полиестер за по-хладните вечери, например.

Ботуши от велур
Летните ботуши сан ок – включително и от естествена кожа – но велурът е крайно неподходящ за лятото. Хубаво е да ги избягвате, колкото и да обичате ботушите за летния сезон. Между другото, дрехите от велур, също влизат в категорията на забраненото за лятото облекло.

Две е достатъчно, три е много, а четири – безкрайно
Това е правилото на майка ми за комбинация от цветове в една визия. Две е достатъчно, защото няма нищо лошо да сте със син панталон и жълта тениска. Цветовете са само два, така че всичко е ок. Три обаче става много и само обиграна жена, която можете да комбинира добре дрехите, ще се справи. Четири е безкрайно, защото четири цвята във визията ви е безкрайно лоша идея!

Източник:  MES.BG