Какви транспортни дефекти могат да имат електроуредите

Домакинските уреди не са никак евтини. Макар и да ги купуваме сравнително рядко, разходите за тях не са никак ниски. В този ред на мисли, когато ни се наложи подмяна се сещаме за друга опция – уреди с транспортни дефекти. Сумата, която бихме дали за такъв електроуред е в пъти по-малка.

Винаги го има притеснението обаче дали проблемът, появил се при транспорт, да е по-сериозен, отколкото са ни го представили продавачите.
Поради тази причина в тази статия ще разгледаме какви са най-често възникващите дефекти при бялата и черна техника.

 Драскотини

Именно този вид козметични несъвършенства се срещат най-често. В това няма нищо изненадващо, защото точно драскотините се получават най-лесно. Понякога при самото отстраняване на тиксото оставят белези по металната, стъклената или пластмасовата повърхност на дадения уред. Транспортните дефекти от този вид не пречат на неговото отлично функциониране. Единствено по външния вид се разбира, че не всичко е изрядно.
Разбира се, колкото по-малък е проблемът, толкова по-нисък е процентът на намалението.

 Вдлъбнатини

Ако при драскотините човек трябва да се загледа, за да ги види, при вдлъбнатините вече дефектът е наистина явен. Най-вероятно той се е появил в следствие на падане по време на транспортиране. Това често е предпоставка за по-сериозна отстъпка от първоначалната цена, което е добре дошло. Ако не държим на естетическия вид на техниката, може да се окаже, че имаме висококачествен електроуред, който работи без забележки.
Колкото и голям да е размерът на вдлъбнатините обаче, той не би нарушил техните качества. В противен случай не би бил изложен за продажба.

Отчупени части

Последни, но в никакъв случай по важност са малки отчупени части. Това е най-сериозният вид повреди, които могат да се появят в следствие на транспортиране. При такива ситуации обаче най-често е налице недостатъчно добро опаковане на електроуреда.
Важно е да отбележим, че това се случва изключително рядко и такава техника не се среща във всеки магазин.