Рецепта за картофени палачинки
От картофи – палачинки. Вкусна изненада за весело разнообразие
Всеки знае поне една лесна рецепта с картофи: пържени, печени, на салата, чорба или в гювеч.
Но какво ще кажете за нещо елегантно, изискано, шик, апетитно и любимо като… палачинка!
Картофената палачинка може да се превърне в чара на трапезата, тайната й любов, неудържимата й страст.
И всичко това – с два три картофа, малко брашно и яйца.
Уверяваме ви, че златистата коричка и разпалващият фантазията аромат могат „от раз“ да вземат ума на всеки гост. Също като влюбването.
Необходими продукти:
4 средни картофа (задължително сурови)
2 яйца
3 суп. лъж. брашно
копър
сол
чесън
Начин на приготвяне:
Картофите се смилат с месомелачка и се изцеждат. Добавят се яйцата, брашното и подправките. Палачинките се оформят с лъжица (не по-дебели от 1 см). Пекат се на 220 градуса в намаслена тава – по 7-8 минути всяка страна. Като се извадят, се мажат с масло. Поднасят се топли.