Любовта към портокаловия грим

Оранжевият цвят от край време се свързва с празници и позитивни емоции. Слънчевите портокали под елхата, песничката за оранжевото небе или рижото коте, което сме прибрали от улицата всички те са символи на безрезервно щастие. Оранжевата дреха или макиаж са ненадминати в създаването на тонус и настроение!

Оранжева рокля, оранжево слънце, оранжева ти!

Психолозите са категорични, че портокалови дрехи избират хората с творчески професии – художници, дизайнери. Моделиерите също са на мнение, че роклята в оранжев цвят олицетворява радостта от живота. Но тази рокличка, за разлика от оранжевия макиаж, не отива на всеки. Например не е сполучлива комбинацията с бледа кожа и светла коса. Докато рижите момичета от всички възрасти могат смело да се обзаведат с рокля в нежен оттенък като охра или праскова. Ако сте брюнетка с мургава кожа, имате страхотен късмет – за вас е малката и секси рокличка в ярко портокалово!

Аксесоари за оранжевата рокля

Това са преди всичко златните бижута, но малко: или на врата, или на ръцете. Отлично допълнение към коктейлната рокличка са златистите сандали на висок ток и
чантичка клъч.

Оранжевият макиаж е на мода!

От доста време е любим на стилистите, които го използват най-вече за разнообразни червила и гланцове. Затова пък гримът за очи в оранжеви тонове е актуален сравнително отскоро. Новите образи, създадени от Rodarte, Prada и Hermes сякаш носят в себе си частица от слънцето!

Макиаж на очите
Сара Хардинг

Британската певица Сара Хардинг залага на сочно червило в тон с роклята.

Ако имате мургава кожа, оранжевата рокля ще изглежда доста ефектно с ярко оранжеви сенки, хармониращи с дрехата, и устни с максимално естествен тон.
Ако сте брюнетка, комбинирайте оранжевите сенки с виолетов оттенък под гънката на горния клепач.
Ако сте блондинка, за вас е комбинацията оранжево и зелено/кафяво.
Ако имате медночервени коси, подчертайте ярко оранжевият молив на горния клепач с розови или златисти сенки. За акцентиране на долните мигли изберете молив в сиво, зелено или небесносиньо.

Важно!

Оранжевият грим за очи рядко се прави само с един цвят, защото неговата нежна прозрачност не винаги позволява да се открои дълбочината на погледа. Затова портокаловият нюанс отлично се съчетава със зелени, лилави, кафяви, златисти и даже розови тонове.
Оранжевите сенки за очи изискват специално внимание към веждите: трябва да бъдат идеални. Непременно замаскирайте тъмните кръгове под очите, изравнете цвета на кожата. И разбира се, не забравяйте за черната спирала, която подчертава дълбочината и изразителността на погледа.
Акцентът в оранжевият грим се прави или на очите, или на устните. Ако се спрете на втория вариант, използвайте матово червило в тон с роклята.

Макиаж на устните

Благодарение на многото оттенъци, оранжевото червило отива и на блондинки, и на брюнетки. Така например сивкаво-оранжевият нюанс приглушава красотата на рижите дами, но затова пък подчертава и освежава чертите на русокоските. И обратното, чистият оранжев цвят е противопоказен за блондинки, но придава сияние на красавиците с медночервени къдрици. Единственото ограничение за оранжевото червило е времето и мястото. Сочният коралов оттенък не е подходящ за ежедневието и най-вече работното място, тук е за предпочитане плодово-оранжевият гланц.

Какво говорят оранжевите устни

Да се доверим на психолозите: свежото портокалово червило свидетелства за яркост и екстравагантност, придава романтичност и мечтателност на жената, разкрива оптимистичният й талант и способности.
Оранжевото червило има толкова много оттенъци: кехлибарен и коралов, прасковен или морковен Кой е вашият?