дете, майка и баща

Малките модни икони, проекция на мама и татко

Ще измине дълъг период от време, докато вашите малки наследници започнат сами да изграждат и заявяват вкусовите си предпочитания относно облеклото. Родителите са тези, на които се подражава във всичко. В това число и за самото облекло. Те са тези, които определят модните течения у дома, следвани и от децата. Възползвайте се от моментите, в които все още можете да влияете и направете всичко по силите си да изградите пълноценни личности, които залагат на качеството и стила.

Модерно или качествено

И двете! Бъдете безкомпромисни. Едното не бива да изключва другото. Всяка реномирана марка го знае. Затова колекциите се обновяват всеки сезон. Затова се използват само качествени материали, а вашите деца са не само красиви в тях, но и по нищо не отстъпват на облеклото при големите.

Робуваме ли на предразсъдъци

Много от вас ще отрекат категорично. Истината обаче е малко по–различна. Дори и несъзнателно, голяма част от хората се подчиняват на установени норми, на теченията в модата, дори и на мнението на комшиите. Отношението на околните често пъти е повод да се съобразим как се обличаме. Това може и да е в плюс, когато се опитваме да избегнем неловки моменти, но в никакъв случай не трябва да губите себе си под чуждия натиск. За съжаление и при децата се наблюдава подобно влияние. То не е безпочвено, а насадено от невнимателните възрастни, които волно или неволно са втълпили собствените си стереотипи и възприятия в техните глави.

Да ги научим да изградят собствен стил

Как да направят своя правилен избор на детски дрехи? Това  не означава да ги запознаем с крайната екстравагантност. Все пак е добре да има нещо, в което се изявяват лично. Когато облеклото отговаря на характера и усещането на човека към самия него, то тогава може да се говори за отличителен белег. Съзряването и индивидуалността не са нищо лошо, когато не провокират нежелано поведение. Да е аутсайдер, за едно дете това може да е пагубно. Това е една от причините да се водим по световно налаганите модни тенденции. За щастие, те в повечето случаи са гаранция за успех в постигането на впечатляваща визия.

Според годините

Всеки иска да е модерен, но нека това не се превръща в основен приоритет на подрастващите. Научете ги да ценят и собственото си мнение, наред с това на приятелите. Когато решите да попълвате липсите в гардероба на детето, направете го заедно. Винаги можете да употребите авторитета си на възрастен за крайните решения, но е добре и малките да имат думата.

Това ще ги направи отговорни и съпричастни към бъдещите им задължения. И не забравяйте, че все пак те ще си носят дрехите. А вие няма да спечелите от последващ отказ и стоенето им в гардероба. С момиченцата може и да е по–лесно да се ходи по магазините, но момчетата не са по–малко претенциозни. Как тогава да постигнете компромисен вариант? Онлайн пазаруването може да е отговорът на вашите въпроси. Лесно е да набележите моделите, които ви допадат и след това да обсъдите вашия избор с детето.

Точната възраст

Всеки, който купува качествени и скъпи дрехи, иска да се носят продължително време. По една или друга причина, това трудно ще се осъществи. Не попадайте в собствения си капан. По–големите размери не означават дълга употреба. Винаги има риск от скъсване или износване. Но фактът, че дрехата ще изгуби ефекта си, може да се окаже решаващ. По добре да купувате малко, но често, отколкото да се окаже, че сте затрупани с нефункционални модели.

Колкото по–голяма е възрастта на вашето дете, токова по–вероятно е да спорите за десена. Оставете ги да избират. Това отново се явява основна предпоставка за удачни попадения. Все по–често ще чувате „това е бебешко“ и „няма да го нося“. Определено подобни моменти могат да са много комични, но когато се окажете с недостатъчно дрехи, няма да ви е забавно.

Все пак внесете своя принос в изграждането на усет за съчетаване на стилове, цветове и аксесоари. Намирането на баланса понякога не е лека задача. Интуицията на малките също не трябва да бъде пренебрегвана. Наранената гордост и самочувствие ще се излекуват по–трудно от смяната на една дреха.

Грижете се правилно за красивите покупки. Качествените такива трудно се захабяват.  Ако искате да изглеждат за дълго като нови, следвайте точно и инструкциите за поддръжка. Това не е непосилна задача, а само малко допълнително внимание, което ще ви се отплати в бъдещето.