Мека мебел за хол – с какви стилове се съчетава най-добре

Тръгнем ли да обзавеждаме ново жилище или да ремонтираме вече наличното, неизменно стигаме до подмяна на меката мебел ( дивани, фотьойли, канапета и други ). Тя е много важна, защото, едно, че осигурява удобното настаняване на цялото семейство, от друга страна е определяща за стила и цялостното излъчване на помещението. Цветът на дамаската, както и нейната материя, например, могат да изиграят огромна роля в подреждането на определени стилове декор.

Един диван за хол от естествена кожа, например, на секундата ще преобрази целия хол. Дори и ако другите елементи от декора са по-семпли, помещението ще изглежда супер елегантно и луксозно. В това отношение, дори интериорните дизайнери препоръчват, ако ще заложите на мека мебел за хол естествена кожа, умишлено да не претоварвате пространството с други луксозни мебели, защото ефектът би бил отрицателен.

Вместо с елегантна всекидневна, ще се сдобиете с кичозен и дори предизвикващ насмешка декор. Прекалената помпозност не е за предпочитане, така че, ако сте фен на луксозните мебели естествена кожа, оставете ги да бъдат фокусен център на хола и организирайте останалата част от декора така, че просто да допълва и подчертава тяхното великолепие. Такъв подход е много подходящ, ако искате да обзаведете хола в класически или ретро стил. Кожената мека мебел подхожда идеално и на декори, решени в духа на модерния минимализъм, но трябва да разполагате с просторна стая, защото в противен случай ще се излезе от рамките на стила, който не допуска препълнени с мебели помещения.

Офис интериорът също може в голяма степен да се възползва от елегантността на модерната мека мебел естествена кожа. Когато клиент влезе в подобен офис, той веднага ще започне да гледа с по-голям респект на фирмата и нейната дейност.

Кожените мебели са също така много подходящи за обзавеждане на конферентни зали, рецепции, както и за домашни офиси. Дори някои интериорни дизайнери съветват домашния офис да бъде издържан точно с такива мебели, допълнени от декор в класически стил, независимо дали това е решението и за останалите стаи от жилището или пък точно обратно – те са обзаведени и декорирани в някои напълно различен стил декор.