Мъжки обувки според повода – какво пропускаме


Обувките аксесоар, който присъства в ежедневието ни непременно. Със сигурност, дамите му отдават по-голямо значение от господата, въпреки че последните години и мъжете започват да обръщат внимание какво обуват.


Винаги сме смятали, че техният избор е по-ограничен и следователно значително по-лесен. В тази статия обаче ще разгледаме различни модели мъжки обувки и при какви поводи е удачно да ги носим.


1. Официални мъжки обувки


Още в самото им име е заложено, че те ще бъдат чудесен избор за официални събития като: годишнини, сватби, приеми, конференции, бизнес срещи и прочие.
Тук основно се срещат два типа – Оксфорд и Дерби. Разликите между двата модела са най-общо две. Първата е, че връзките са отворени при Дерби и затворени при Оксфорд. Втората се изразява в това, че при Дерби няма боне, докато при Оксфорд то е налице. Общото и при двата чифта е, че са едноцветни. Черното и кафявото са класики, които винаги ще бъдат на мода.
В тази категория спокойно причисляваме и мокасините, които неизменно попадат в групата на официалните мъжки обувки.

2. Ежедневни мъжки обувки


При тях многообразието е буквално зашеметяващо. Еспадрилите са типичен представител на небрежните чифтове, които можем да сложим, когато излизаме на среща с представителка на нежния пол или се разхождаме с приятели в парка. Те са идеалният заместник на сандала през лятото, защото се комбинират идеално с шорти.
При небрежните мъжки обувки може да се причислят и затворените с връзки от велур. Те изискват панталон, но за разлика от официалните той не е нужно да е изгладен и с ръб.

3. Спортно-елегантни мъжки обувки


Определено господата ги предпочитат и биха ги избрали за събития от всякакъв род. Голямото им предимство е, че лесно се комбинират с дънки и са удобни. За съжаление, не са най-добрият избор за важни събития, но са незаменими в забързаното ежедневие.
Кецовете и маратонките дават свобода и комфорт на ходилото. Може да се кожени или от плат – изборът е свободен и според предпочитанията.
Последно, но не и по важност, е цената. Тя до голяма степен зависи от марката, на която са мъжките обувки, които искаме да купим. Разбира се, освен нея има и друга фактори като материал, предназначение и др.