Дамски обувки Giorgio Armani

Обувки на висок, нисък ток и платформа за пролет 2017

В продължение на няколко сезона модните дизайнери експериментираха с ниската подметка, като балеринките и ниските, почти незабележими токчета доминираха над високите обувки. Но Пролет 2017 ознаменува триумфалното завръщане на токовете.

Висок ток

На мода идва главозамайващият ток – не масивен, дебел и устойчив, а много тънък и даже на пръв поглед крехък. За всеобщо учудване дизайнерите не си позволяват почти никакви експерименти и високите токове се отличават с традиционен дизайн и минимум декоративни детайли. Нищо чудно вниманието на модните крале е насочено към ярките, креативни облекла с пъстри принтове, така че обувките остават на заден план. Но високите токове изглеждат не по-малко изискано: така например Christian Loboutin залага на констрастно съчетание от цветове, а Giorgio Armani събира погледите с изумително красиви вечерни обувки на дълго, леко извито токче от сребрист и розово-кремав сатен с перлен блясък.

Дамски обувки Giorgio Armani
Дамски обувки Giorgio Armani, пролет-лято 2017 година

Нисък ток

За жените, които обичат токове, но не са готови да пожертват комфорта си в името на красотата, дизайнерите са предвидили далеч по-удобния нисък и среден размер. В пролетната колекция на Calvin Klein минималистичното облекло се допълва от симпатични обущенца с нисък ток и отворен нос. Дона Каран предлага както класически обувки с леко заострен нос и оригинални флорални принтове, така и елегантни модели с миниатюрно токче от змийска кожа в ярки цветове. Най-оригиналната интерпретация е на знаменития дизайнер на модни обувки Никълъс Киркууд, който комбинира ярки цветове и пъстри принтове – например блестящ сатен с наситен цикламен оттенък и черно-бели капки.

Ниски дамски обувки Calvin Klein, пролет 2017

Платформа

Още от появата си през 80-те години, тази обувка почти не слиза от модния подиум. През новия сезон Пролет 2017 на мястото на ултрависоката, масивна платформа идват далеч по-удобни и устойчиви модели. И докато два-три сезона назад платформата се комбинираше само с дебел и дори груб ток, сега е идеалната половинка на високото и много тънко токче (както е например в колекцията на обувния бос Брайън Атууд). Платформите на френския бранд Celine са единственото изключение: предложените от дизайнера Фиби Фило модели привличат вниманието с характерното за Осемдесетте съчетание от висока платформа и масивен ток.
Независимо кой е вашият вариант, тази пролет погледнете на света отвисоко!

Обувки Celine
Обувки Celine

Българската фирма за дамски обувки Aquamarine Shoes също има доста сполучливи попадения, като са съчетание на изтънчен дизайн, невероятно удобство и много добро качество на изработка. Техните модели дамски обувки са от естествена кожа и прилягат и на най-претенциозните дами, моделите за пролет-лято 2017г. са на доста добри цени. В сайта mes.bg пък предлагат обувки на по-ниски цени, но и с добро качество.