Плажна мода 2021 – тенденции и акценти

От момента,  в който загарът стана модерен, стана ясно , че плажната мода също подлежи на влиянието на модните тенденции. А това накара моделиери и дизайнери с всяка изминала година да творят и да предлагат все нови и нови бански, плажни тоалети и аксесоари, а понякога и цели колекции. И всеки път при ревютата се носят възгласи на удивление, възхищение и одобрение на все по-нестандартните реализации на замисъла на творците. Затова всеки следващ сезон трябва да се запознаваме с идващите тенденции в плажната мода.

Какво е новото и интересното, което ни очаква за лятото на 2021?

На първо място трябва да изберем бански. После туника или парео. Разбира се, това не е пълният списък, върху който ще се съсредоточим. Но именно това са нещата, с които се заиграват дизайнерите, в стремежа си да придадат нетривиална морска визия. Всеки сезон  неизбежно радва дамите с нещо ново, представяйки изненади и акценти. За новия плажен сезон относно стиловете бански, се предлага да се даде предимство на бикините. Като двете части трябва да се различават по цвят или щампа. Като цяло, минимализмът е в тенденция във всичките му вариации. Затова и банските в телесен цвят в стил бельо предизвикаха фурор на всички модни подиуми.

Пареото трябва да бъде възможно най-тънко и ефирно. Монотонността ще бъде знак за добър вкус. В допълнение към класиката ще бъдат екзотичните щампи. Основното е пареото да е в хармония със стила, който дамата създава за себе си. То може да бъде завързано като топ, пола или рокля.

В акцент се превръщат ленените туники. Защо лен? Първо – текстурата. Второ – нетривиалност. Трето – дизайнерите пожелаха така. И наистина такава туника създава изненадващо очарователен флиртуващ образ.

Нека разгледаме по-подробно тенденциите при банските костюми. Новият моден сезон изисква конфликти. Например, моден бански върху който са съединени геометрични фигури с нелогични овали и кръгове. И всичко това в контрастни цветове. А за да привлечете внимание с цял бански, търсете модел с нестандартен дизайн. Ако изберете монокини, то нека те са модел, в който се сблъскват рискови комбинации и нестандартни жанрове.

Що се отнася до коктейлните бански, с които да се разхождате вечер, само с едно парео върху себе си, те могат да бъдат бикини или цели бански, но дълбоко изрязани. Ще бъдат чудесен вариант за парти на яхта или клубно парти/например, с пяна  /.

Специално внимание в плажната мода за 2021 се отделя на шортите. Темата за тях е толкова гъвкава, че може да им се посвети цяла статия. Токчетата няма да им подхождат, защото ще направят образа вулгарен. С леките шорти ще пасват обувките с меки подметки, ниски сандали, слипони или леки маратонки. Дънковите шорти си остават класика. Те могат да бъдат и ултра къси. Може да са до коленете, с кръпки по джобовете, шорти бойфренд, мини, които лесно може да се сбъркат с мини пола, или отрязани. Ако при последните не се обработи края, ще се получи чист гръндж. Много ефектно! Да не пропуснем и спортните шорти от натурални тъкани, трикотаж и памук.

Какво ни трябва още за плажа! Разбира се, чанти. А в тях – хавлия, минерална вода, крем за загар… Не трябва да се подценява вида на плажната чанта, защото понякога нейната роля за плажната визия е по-голяма, отколкото на банските. Трикотажни или плетени чанти, кошчета с различни форми, трансформиращи се чанти в постелка или дюшек.

А за лека и грациозна походка край морския бряг – различни модели чехли, джапанки, слипони, сандали, виетнамки. Без платформи, без токчета.