акумулатор батерия

Полезни съвети за закупуване на автомобилен акумулатор

Акумулаторът за кола е по-малко сложен, но много важен компонент за вашия автомобил, който осигурява енергията, необходима за стартиране и захранване на все повече потребители на електроенергия, затова предлагаме няколко съвета, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор.

1. Акумулатор за кола: когато я купуваме

Шофьорите обикновено сменят батерията само когато колата откаже да запали. Това е особено неприятно, особено след като се случва, през повечето време, сутрин, когато се бърза много за работа.

Нашият съвет е да сменяте акумулатора на автомобила на всеки 4 години, най-много 5, особено ако наближава студеният сезон, тъй като повечето акумулатори имат среден живот 4-5 години.

2. Батерия за кола: какъв капацитет избираме

Капацитетът на автомобилната батерия се измерва в Ah (ампер / час), той е написан на етикета на акумулатора и показва капацитета му да съхранява електричество.

Батерията с нисък капацитет ще трябва да бъде заменена по-бързо, което води до допълнителни разходи, а батерията с твърде голям капацитет не може да се зарежда от алтернатора, което води до същия ефект от по-бързата смяна на акумулатора на автомобила.

По принцип производителите на автомобилни акумулатори препоръчват капацитет не повече от 20% – 30% по-висок от посочения от производителя на автомобила.

3. Акумулатор на автомобила: стартов ток

Стартовият ток е количеството електричество, необходимо на автомобила за стартиране на двигателя. Стартовият ток е посочен съгласно EN стандарта на етикета на батерията, до нейния капацитет.

Ако изберете автомобилен акумулатор с неподходящ стартов ток за вашия автомобил, той няма да запали и ще се окажете в положението на несправедливо обвинение на продавача на акумулатор за продажба на разредена батерия.

4. Батерия за кола: къде да я закупите

Съзнателно обезкуражаваме покупката на автомобилни акумулатори в хипермаркетите, те обикновено са много по-скъпи, а тези с достъпни цени са без имена, неща, които могат лесно да бъдат проверени само за няколко минути в интернет.

Препоръчваме ви да закупите автомобилен акумулатор от магазин, специализиран в автомобилните акумулатори, който ви предлага най-добрите цени, което ви дава гаранцията на производителя.

5. Заключение

Поради многото видове използвани батерии и технологии, не винаги е лесно да изберете най-доброто съотношение качество / цена на батерията, затова препоръчваме да говорите с нашите специалисти, които могат да ви помогнат да изберете най-добрата батерия за вашия автомобил, обяснявайки вашите разлики между различните използвани технологии