Предимства на LED видео стените

Съвременните led видео стени се отличават с огромни предимства. Нека да разгледаме основните от тях.

Надеждност

Надеждността и непрекъснатата работа са основните предимства на модерните led видео стени. Когато един светодиод се провали, екранът продължава да работи. Освен това, в сравнение с много други средства за изображения чрез екран, светодиодът практически не е изложен на пряка слънчева светлина и по-специално на ултравиолетовата част от спектъра, която е особено вредна.

Впечатляваща яркост на изображението

Друго очевидно предимство на тази технология е яркостта на изображението и затова тя намира широко във външната реклама. Яркостта надвишава яркостта на всеки друг пиксел и то няколко пъти. По същата причина LED екраните са подходящи за редица обекти, например биха се вписали идеално във всяко едно спортно игрище. Изображението върху тях може да се вижда от голямо разстояние дори и при дневна светлина. Би могло да се каже, че размерът на LED полето на практика е неограничен.

Непретенциозността е едно от най-големите предимства

За светодиода не е необходимо да се инсталира някакво допълнително охлаждане. Следователно, няма вентилатори, които да издават допълнителен шум и по този начин да смущават. Още едно голямо предимство на модерните led видео стени е тяхната пълна нечувствителност към ниски температури.

Размер на съвременните led видео стени

Днес именно LED модулите са най-големите видео стени в света. Размерите им под вертикала и диагонал могат да бъдат десетки метра, а площта на най-голямата видео стена е повече от един квадратен километър. В същото време размерът на такава видео стена може да се увеличи или намали по всяко време.

Съществуват ли минуси?
Единствен по-сериозен минус е доста високата цена на съвременните модели led видео стени. Въпреки това, в тези съоръжения, където се използват въпросните екрани, цената обикновено е напълно оправдана. Но има и една много радостна новина и тя е, че с напредването на технологиите, този недостатък става все по-незначителен.