Пролетни тенденции при дамските обувки 2022

Пролетта е вече тук и е време за шопинг! Ако гардеробът ви има нужда от освежаване и обновяване, моля, не забравяйте и за крачетата си. Те имат необходимост да се освободят от тежките и топли зимни ботуши и да се напъхат в чифт нови и модерни пролетни обувки.

Разбира се, в тези не особено устойчиви и стабилни във финансово отношение времена, жените се оглеждат за дамски обувки на достъпни цени. Но все пак, с малко повече късмет и с достатъчно усилия, спокойно можете да се сдобиете с нов актуален и едновременно с това бюджетен модел. За целта обаче предварително се запознайте със съвременните тенденции при дамските обувки за пролет 2022.

Добре дошъл отново, дебел ток!

Дамите, които трудно се справят с висенето на стилето по няколко часа дневно в офиса, могат най-накрая да си отдъхнат. Оказа се, че тази пролет ще носим дебели, стабилни, а в много случаи дори и на средна височина токове. Можем да забравим за тънките и непоносимо високи токчета и да заложим на удобството и комфорта през целия ден. И изобщо не се притеснявайте да комбинирате тези обувки с елегантно и офис облекло. Те стоят чудесно с всякакви дрехи, стига удачно да съчетаете отделните стилове и цветове.

И като казахме цветове – разнообразието тази година е гарантирано!

Без значение дали сте любители на класиката в черно, кафяво и бяло, или обичате да изпъквате с червено или нетрадиционно бяло на краката си, по всякакъв начин ще бъдете актуални. Модните дизайнери тази година дори алармираха за яркост и богата палитра от цветове в обувките. Много от съвременните модели пристигат под формата на истинско рисувателно платно, на което се разливат нюансите на декоративното изкуство. Шарките са богати и екстравагантни, като не липсват и стандартните флорални мотиви, парти лъскавите елементи, а и кокетните пастелни цветове.

Аква обувка в стил чорап

Би трябвало да се сещате за какво ви говорим. Този модел обувки наистина е вдъхновен от аква обувките, които обикновено носим на плажа. Днес обаче от тях е заимствана само горната част, наподобяваща текстилен или дори плетен чорап. Обикновено това са спортни обувки, но на модния подиум често ги виждаме чудесно съчетани с разкроен блейзър от букле, дълга вталена рокля, описваща дамските извивки и различни кройки дънки.

Токчета или скулптури?

Нетрадиционните форми токове в пролетните обувки за 2022-ра година ще са истински хит. Те са асиметрични, необичайни, изключително атрактивни и често служат за основен акцент в една изчистена и елегантна класическа визия. Най-хубавото на тези токчета, че те отново са достатъчно стабилни и удобни, колкото и ексцентрични да изглеждат на пръв поглед.

Чехлите са новите сандали

Включваме ги към колекцията за пролетта, защото у нас тя често напомня за лятото. А и защото е важно да отбележим, че тази година вместо сандали, ще носим чехли. Те са удобни и носят усещането за ваканционно настроение, бохемство и безгрижие. Дизайните им обаче никак не са скучни, защото често включват нестандартни декоративни елементи в предната част, както и необичайни токчета или масивни платформи за по-женствена и забележима визия.

Какво се случва с кецовете през пролетта на 2022?

Остават си задължителна част от пролетния ви гардероб, а освен това идват да разчупят офис визията ви. С всяка следваща година дизайнерите налагат тенденцията да се обръща повече внимание на комфорта, а не само на визията на онова, което слагаме на краката си и с което прекарваме цял ден в забързаното ни ежедневие. Кецовете стават все по-женствени, за да ни вдъхновят да ги носим с рокли и поли, без да губим своята женственост.

Пожелаваме ви приятен и разумен шопинг!