шоколадов чийзкейк

Най-вкусният шоколадов чийзкейк, направен у дома

Чийзкейкът е един от най-обожаваните и предпочитани десерти по света и у нас. Но когато същият е направен с шоколад, той моментално се превръща в бестселъра на всички шоколадови рецепти.

А в нашия случай като добавка има и лешници, с което вече този чийзкейк се трансформира в тотален любимец на всички почитатели на десерти с шоколад. Но за да не ви държим повече на тръни, ще ви разкрием рецептата на една от действително най-вкусните рецепти с шоколад, която ще завладее сетивата ви още на мига. Порциите са цели 8, а продуктите, от които имате нужда са следните: 150 грама чаени бисквити, 100 грама масло и 100 грама смлени лешници.

Това беше за основата на тези лесни десерти с шоколад. Сега ще ви кажем и за техния крем: 200 грама натурален шоколад (без него не би могла да се получи нито една от всички рецепти с черен шоколад), 130 милилитра бита сметана, 250 грама крема сирене (то безспорно е меката на всички домашни рецепти с шоколад и истински виш пилотаж в останалите рецепти с разтопен шоколад), 80 грама нерафинирана кристална захар и отново 100 грама лешници. Първата стъпка от приготвянето на този кулинарен шедьовър, чието създаване се доближава до известна степен до това на повечето рецепти с натурален шоколад, е да смеляте лешниците, бисквитите и маслото в блендер, след което да изсипете консистенцията в двадесет сантиметрова кръгла форма за печене с незалепващо покритие и да притиснете сместа с опакото на лъжицата ви.

Приготвянето на крема, който често може да се усети в много от практикуваните рецепти с течен шоколад, започва с разтапянето на шоколада и сметаната на водна баня, което е задължително действие при готвенето на каквито и да било десерти с течен шоколад, а защо не и на рецепти с бял шоколад. С цел размекване трябва да разбиете крема сиренето, да добавите към него захарта и шоколадовата смес. Това, което ви остава да направите, е да ги изсипете върху основата от бисквити, да ги загладите и декорирате с цели лешници. Този сладкиш не се пече, а се оставя да стегне в хладилник за около три часа.

Ако пък Ви се хапва сурова шоколадова торта може да поръчате от тук: https://rawcakes.bg/surovi-shokoladovi-torti.html