4 идеи как да внесете свежест в кухнята си

Свежа и уютна кухня в няколко лесни стъпки

Във всеки дом кухнята е мястото, където се събират всички – било то за обяд, вечеря или просто за пиене на следобедното кафе в по-уютна обстановка. Според всяко семейство, разбира се, има и различни видове кухни, но усещането за уют и топлина е задължителен за всеки дом.

Може би се чудите как да направите кухнята си по-свежа и привлекателна? Днес ще ви дадем няколко идеи, с които да постигнете желания резултат.

Идея 1: Пространство  

Ако имате по-голяма кухня, а към нея и кухненски остров, който използвате и за място за седене, то интересна идея и да си купите ваза, която да отговаря на стила ви и да я запълвате със свежи цветя, които да красят пространството. Макар и малък елемент, цветята подобряват настроението и възприятията. В този ред на мисли не можем да не споменем и саксиите с цветя. Не е нужно да са много, нито пък да са на централно място, но освен, че внасят свежест в изгледа на кухнята ви, те буквално освежават въздуха, преобразувайки въглеродния диоксид в така нужния ни кислород.

Идея 2: Цвят

Друг изпитан метод за освежаване на пространството е внасяне на повече цвят. Пребоядисайте стените в светло оранжево или жълто, което не само ще внесе свежест, но и ще привлича повече естествена светлина, която е нужна във всяко едно помещение.

Още един начин за внасяне на повече цвят е да подберете различни мебели, които да са в по-ярки цветове и да разведряват цялото пространство около вас. Може например да сложите столове в ярки цветове или пък да се спрете на електрически уреди в нестандартен цвят.

Идея 3: Светлина

Интересен и не много често срещан елемент в кухнята е огледалото. То пречупва естествената светлина и правя кухнята ви по-светла и приветлива, а освен това прави пространството да изглежда по-просторно и удобно.

Идея 4: Декорация

Декорирайте! Всякакви видове декорация на пространството са добре дошли, ако разбира се не прекалявате с прекалено много елементи. Ако нямате осветление под горните рафтове, то има интересни начини да добавите допълнително светлина, която да освети и освежи кухнята ви.

Говорейки за декорация, трябва да споменем и онези малки крафт елементи и надписи, които или ви засипват с мъдри цитати, акцентират на различни думички от рода на „Home”, “Love”, “Family” и освен това придават персонално усещане към обитателите на дома. Тези малки декорации могат да ви развеселят, ако имате тежък ден и да ви вдъхнат сили. Интересен стимул, ако не обичате да готвите е, да поставите малка табелка с цитат за готвенето, която да успява да ви вдъхнови да се развихряте в кухнята по-често.