3 супер съвета за избор на матрак

Сънят е изключително важен за пълноценната почивка на всеки от нас. Поради тази причина е добре да имаме матрак, който да ни помага да се наспим, а не да се събуждаме дори по-изтощени, отколкото сме си легнали.


Често в разнообразието от еднолицеви, двулицеви, латексови, с мемори пяна и прочие модели, хората не успяват да се ориентират какво точно им трябва. Многообразието на пазара може наистина да бъде меко казано объркващо. Ето защо в тази статия ще дадем 3 страхотни съвета, които могат да са от полза при избора ни на нов матрак.

1. Съобразете матрака с начина, по който спите


Това без съмнение е номер 1 в списъка на всеки, който е решил, че се нуждае от нов матрак. Няма две мнения по въпроса, че онези, които страдат от болки в гърба трябва да си купят възможно най-твърдия матрак, който се предлага на пазара. Това важи и за хората, които обичат да спя именно по този начин.
За онези, които предпочитат да спят по корем нещата не стоят точно по този начин. Твърдите модели и тук са добър избор, но в комбинация с мемори пяна, която да омекотява.

2. Разгледайте какви видове има


Колкото по-добре сме запознати с възможните опции, толкова по-лесно ще съумеем да вземем решение кой матрак би ни свършил работа.
През последните години например изключително много нашумяха латексовите модели. В това няма нищо изненадващо, тъй като имат охлаждащи свойства и са хипоалергични.
Освен това се славят с дълъг живот на експлоатация спрямо други алтернативи.


В случай, че не искаме да сменяме стария, можем да си купим топ матрак, който да сложим отгоре му. Това е разумно решение, ако нямаме средствата да си купим чисто нов към момента.


3. Преценете дали цената си заслужава


Разбира се, няма как да не повдигнем въпроса за цената, която е важна без съмнение. За щастие, онлайн магазините за матраци често предлагат чудесни условия на промоции и отстъпки. Така може да намерим продукт с отлично качество, който да ни излезе дори и на половин цена.
Без съмнение, най-качествените матраци си заслужават всека стотинка, тъй като ще осигурят комфорт за тялото ни и ще ни помогнат да се наспим.