Камера за видеонаблюдение

Видове охранителни камери и най-подходящите за нашите нужди

Нуждата от охранителни камери със сигурност прогресира – все повече хора се снабдяват с подобна апаратура и разчитат на нея, за да си осигурят така необходимите сигурност, спокойствие и защитеност. Оборудването на частните домове и офисите със системи за видеонаблюдение става все по-честа практика – от една страна, така се подсигурява безопасността, а от друга – е възможно да се контролира работния процес.

Ако сте от хората, които са решили да се чувстват спокойни всеки път, когато ви се наложи да отсъствате от дома си за по-дълго, то, вероятно, сте се насочили към закупуването на охранителни камери. За да ви улесним в избора, в днешната статия решихме да ви представим най-често срещаните и използваните устройства, както и да хвърлим яснота относно предимствата и недостатъците им.

1 вид: Самостоятелните камери тип „кутия“Камера за видеонаблюдение

Тези камери са изключително подходящи за външно разположение – определено представляват правилния избор за вас, ако разполагате с къща и дворно място и искате да наглеждате какво се случва навън. Този тип охранителни камери, освен, че са устойчиви на атмосферни влияния като дъжд, слънце и вятър, също разполагат и с редица функционалности, които биха могли да ви влязат в употреба. Една от тях е корекция на лещата – бихте могли да увеличавате изображението или записа, както и да фокусирате и разфокусирате.

2 вид: Овалните камери за видеонаблюдение

Този тип охранителни камери са идеален вариант за интериорни помещения и, в този ред на мисли, са предпочитана разновидност на охранителните камери от онези, които биха желали да оборудват дома си с видеонаблюдение. Те са компактни, монтират се извънредно лесно и обхващат изключително широк периметър на заснемане. Тях също бихте могли да настроите спрямо различните спецификации на режимите на работа, които предлагат.

3 вид: IP камери за наистина добро качество

IP охранителните камери обработват сигнала посредством интернет протокол през мрежата, което осигурява далеч по-добро качество на видеото и изображението. Чрез тези камери можете лесно да достъпвате направените записи през мрежата и, по този начин, да имате винаги достъп до случващото се в дома си.

4 вид: Охранителните камери тип ден/нощ са много предпочитани

Едно от условията, изисквано от потребителите, е камерите, които подберат, да могат да функционират добре, независимо от условията. Такива са устройствата ден/нощ, които работят еднакво добре както през светлата, така и през тъмната част на денонощието. Те са надежден източник на информация и на тях винаги можете да разчитате, когато искате да осигурите на дома си качествено видеонаблюдение.