Завръщането на тесните панталони

Ако преди няколко сезона модният подиум бе обхванат от носталгия по 70-те години и дизайнерите се надпреварваха да създават дънки и панталони клош, то Пролет 2021 връща на трона ултратесния панталон.

Късо, по-късо

Най-горещите модели са скъсените тесни панталони, едва достигащи до глезена. Нещо средно между бермуди и класически панталон, този вариант се оказва доста универсален и може да се носи с каквото поискате. Така например в колекцията на Giambattista Valli скъсените тесни панталони с принтове отлично се комбинират с всекидневни топове, а при Emporio Armani класическите черни модели, съчетани с жакети и блейзъри са алтернатива на строгия делови костюм.
Много тесни, прилепнали по крака светли панталони предлага Givenchy, като комбинацията е с ризи или блузки в строг офис стил.

Панталон с декорация

Тесни панталони с декорации от кристали и златни нишки представи на подиума Antonio Berardi.

Офисен дрескод

Тесните панталони в неутрални, строги разцветки – черно, кафяво и сиво, и само в краен случай светли, заемат много важно място в деловия гардероб на Сезон 2021. Британският дизайнер Пол Смит комбинира черния панталон с женствени блузки или полуботи с леопардов принт. Идеално решение за офиса са и светло сивите, прави и тесни панталони от модните брандове Pringle of Scotland и John Richmond.

Горещи принтове

Страстта към декорациите дотолкава е завладяла елитните дизайнери, че дори тесните панталони са украсени с ярки, пъстри и многоцветни принтове, превръщащи ги в оригинално допълнение към всекидневния летен гардероб. Доста оригинални модели със сложни декорации от кристали Swarovski и златни нишки доминират в колекцията Antonio Berardi.
При Isabel Marant скъсените панталони с етно принтове са хармонично допълнение към облеклото в стил сафари, а британецът Матю Уилямсън комбинира моделите с интересни орнаменти с прости пуловери и ризи.

Да живее кожата

Прилепналите кожени панталони за пореден сезон са връх на модата. Така например Виктория Бекъм комбинира тесните, прилепнали като втора кожа панталони от черна, бляскава кожа с тренчкот, а Balmain – с топове, изобилстващи от метални декоративни елементи.
Доста непрактична, но и привличаща погледите е колекцията на Thierry Mugler. Новият дизайнер Никола Формичети залага на разръфани и доста „поокъсани“ тесни панталони от кожа.