Здравословно отслабване и тонизиране с антицелулитна козметика

Горещите дни са най – подходящи за намаляване на излишните килограми. С настъпването им всички се вайкат, как по – бързо да свалят излишно натрупаните мазнини от зимата. През един от най – красивите сезони не трябва да се примиряваме с недостатъците.

Ако все още има какво желаете от вашия силует, сега е времето да предприемете нужните мерки. И защо за разнообразие, не решите да пазите режим и здравословни навици през цялата зима, за да посрещнете гордо следващите топли дни.

Тонизиране

Никога не е излишно да поддържате добра форма. Тонизирането  на тялото и организма могат да бъдат само във ваш плюс. Започнете с премахването на мъртвите клетки. Това ще отвори порите и ще подготви кожата за антицелулитните кремове или тези против стрии. Мощното действие на някои термоактивни съставки ще доведе до по – бързото изгаряне на мазнини. Редуването на топла и студена вода под душа ще активизира кръвообращението.

Разходка в парка на бърз ход ще осигури същия ефект. Не се застоявайте. Колкото сте по – активни, толкова по – добре. Оправданията, че няма време, не са актуални. И в забързания ежедневен режим, всеки който поиска, може да намери начин да остане във форма.

Козметика

Дори винаги да използвате овлажняващи продукти за кожата на тялото, поне веднъж на ден си изградете навика да употребявате антицелулитни кремове. Ако сте от щастливките без целулит, кремът ще тонизира и ще стегне допълнително кожата. Активните съставки ще проникнат в дълбочина и ще осигурят копринено гладка текстура. Редовната употреба на козметика от този вид ще доведе до дългосрочни ползи.

Хранене и течности

Всички сме чували, че е полезно да се приемат много течности. Не бъркайте това с газираните, безалкохолните напитки, соковете и студения чай. Всички те съдържат количество захар, от която нямате нужда. Не само по отношение на килограмите, а също така и в здравословен аспект.

Когато се говори за течности, основно се има предвид обикновена вода. Тя е най – добрият приятел на организма и липсата й води до редица проблеми на всяко ниво. Към полезните и дори препоръчителни напитки спадат и билковите чайове. Не тези в пакетче, а истински стръкчета изсушени билки. Всяка носи своята полза. Решете от какво имате нужда и го приемайте с удоволствие всеки ден.

Повишената консумация на плодове и зеленчуци, особено тези, които възпрепятстват образуването на целулит е в пъти по – полезна, отколкото на мазни и пържени храни. Към чудотворните плодове спадат манго, портокали, малини, ягоди, къпини, боровинки и ябълки. Любителите на зеленчуците могат да наблегнат на морковите, краставиците, спанака и картофите. Вкусно и полезно – какво повече да желаем.